Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona AškercaProjekti - Eko šola - Eko dnevi


EKO DAN 2017

V petek, 21. 4. 2017, se je na naši šoli odvijal Eko dan.

Vsi učenci in učitelji smo aktivno sodelovali v različnih delavnicah in dejavnostih na šoli. Tema letošnjega Eko dne je bila izdelovanje didaktičnih igrač iz odpadnega materiala, tako da je bilo kar nekaj delavnic namenjenih izključno temu. Predvsem so didaktične igrače izdelovali učenci od 1. do 5. razreda. Prvošolci, drugošolci in tretješolci so izdelovali različne igrače iz odpadnih materialov – domine iz tetrapakov, računsko igro iz pokrovčkov, spomin in tri v vrsto iz lesa, keglje iz plastenk in toaletnega papirja …
Četrtošolci so se pripravljali na projekt Evropska vas, v okviru katerega letos raziskujemo Francijo. Iz kartona in vrečk za smeti so naredili Eifflov stolp, junake iz risanke Barbapapa iz krep papirja, Asterixa in Obelixa pa so pobarvali s tempera barvami.
Petošolci so se posvetili labirintom in delu z računalniki, saj so raziskovali Evropsko vas, Francijo.
Tudi na predmetni stopnji smo v štirih delavnicah izdelovali didaktične igrače: igro spomin so naredili iz odpadnega kartona, iz naravnega in odpadnega materiala so izdelali igro tri v vrsto in domine, v eni izmed delavnic so barvali kamenčke in naredili škatlico z kamenčki, nastale so tudi vaze iz gline, ki so jih učenci tudi pobarvali.
Kar nekaj delavnic je bilo tudi na predmetni stopnji namenjenih projektu Evropska vas, v okviru katerih so učenci spoznavali Francijo, izdelovali plakate in izdelke za stojnico. Med drugim so učenci izdelali galskega petelina, ki je eden najbolj znanih francoskih simbolov, in ga pobarvali v barvah francoske zastave.
Nekaj dejavnosti pa je potekalo tudi zunaj naše šole. Učenci so po kraju pobirali star papir, čistili okolico šole, kosili travo in urejali park prijateljstva, poskrbeli so za šolske visoke grede in grede z zelišči.
Vsekakor smo na šoli Eko dan preživeli ustvarjalno. Nastalo je veliko novih didaktičnih iger, uredili smo šolo in okolico šole, med delom pa smo poskrbeli tudi za zdravje, saj smo 20 minut dopoldneva namenili rekreativnemu odmoru.
Združili smo prijetno s koristnim in vsak od udeleženih je prispeval del, da je naša šola zdaj še bolj eko!

eko koordinatorici Katja Mejač in Klara Trkaj

DEŽELAK Karmen
14. avgust 2017


<< Nazaj