Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona Aškerca

Podružnične šole - Zidani Most - Jedilnik
Jedilnik
20.01.2020 – 24.01.2020

  Ponedeljek
20.01.
Torek
21.01.
Sreda
22.01.
Četrtek
23.01.
Petek
24.01.
DOPOLDANSKA MALICA
BELA KAVA MGS
BUHTELJ Z
MARMELADO
GSMOJ
SADJE
ZELIŠČNI ČAJ
POLBELI KRUH G
TOPLJENI SIR M
MANDARINA 
MLEČNA PROSENA
KAŠA S ČOKOLADO
MG
SUHO SADJE
OVSEN KRUH G
ŠUNKARICA, SIR
KISLE KUMARICE Gs
100%JABOLČNI SOK

MLEČNI ROGLJIČ MG
ČAJ
JOGURT
MEŠANO SADJE

KOSILO
KOKOŠJA JUHA Z
RIBANO KAŠO JGZ
ZELJNE KRPICE GJZ
PEČENKA
KISLO ZELJE GZ
MLINCI G
POLPETI IZ
PIŠČANČJEGA
MESA GMJ
MINI ROGLJIČEK
GJMOS
SMUTI
OBARA IZ
PIŠČANČJEGA
MESA GZ
BELA POLENTA G
ZELENA SOLATA S
KORUZO
ŽITNA REZINA
GJMOS
KROMPIR V KOSIH
KREMNA ŠPINAČA
MZG
PEČENA POSTRV R
GRŠKI JOGURT S
SADJEM M
KREMNA
ZELENJAVNA JUHA
MZ
MAKARONI 
S ŠUNKO IN JAJCEM
JGZ
PESA
POPOLDANSKA MALICA
PEČENKA
POLBELI KRUH G
100% POMARANČNI
SOK
BUHTELJ GJM
MLEKO M
BUHTELJ GJM
MLEKO M
KAJZERICA G
PEČENA POSTRV R
100% JABOLČNI
SOK
TEKOČI JOGURT M
KOSMIČI GSO


Jedilnik se lahko spremeni zaradi objektivnih razlogov. Čaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.
Živila označena z zeleno barvo so živila pridelana v občinah Laško in Radeče. Živila označena z * so ekološke pridelave.
**Kruh z manj soli. Sadje, zelenjava in mleko iz Šolske sheme s finančno podporo EU.
Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami: • žita, ki vsebujČaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.ejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) - G • jajca in proizvodi iz njih - J • arašidi in proizvodi iz njih - A • zrnje soje in proizvodi iz njih - S • mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih - M • oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih - O • ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih - R • listna zelena - Z • gorčično in sezamovo seme - Gs • volčji bob - VB • žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2. Pri kruhu in pekovskem pecivu so možne sledi S,M,J,O,Se.
Podrobnejše informacije o alergenih v živilih in jedeh lahko dobite v kuhinji.