Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona Aškerca

Podružnične šole - Zidani Most - Jedilnik

Jedilnik 24.9. – 28.9.

  ponedeljekvv
24.9.

    DAN ŠOLECE
torek
25.9.

pppppppppppmmpppP  

sreda
26.9.
POČITmmIffffffffffffCE

četrtek
27.9.

POČITNIfffffffffLE
petek
28.9.

NNNNPRAZNIKMMMM
DOPOLDANSKA 
MALICA

Temni kruh G
Viki krema
Kakav M
Sadje

Sendvič s šunkaricoin sirom M G
Voda

Makovka M
Žitna kava M O
Jabolko 

Mlečni zdrob s čokolado M G O
Banana

Pirin kruhG
Maslo, med M
Šipkov čaj
Sadje

KOSILO

Golaž iz govejega mesa GZ
Koruzna polenta G
Zelena solata
Vanilijev jogurt M

Mesna lazanja GJZM
Zelena solata z radičem
Smuti

 

Rižota s piščančjim mesom in zelenjavo Z
Zeljna solata s fižolom
Sladoled MOS

Špinača in pire krompir MGZ
Pečenka iz svinjskega mesa
Grozdje

Zelenjavna krem juha s čičeriko ZGM
Carski praženec JGM
Kompot iz mešanega sadja 

POPOLDANSKA
MALICA

Orehov rogljič OMGJ
Vanilijev jogurt M

 

Buhtelj GMJ
Smuti

 

Tuna R
Črni kruh G
Zelena paprika

Pečenka iz svinjskega mesa
Polbeli kruh G
100% pomarančni sok

Carski praženec JGM
Kompot

 


opomba:
Jedilnik se lahko spremeni zaradi objektivnih razlogov.
Živila označena z zeleno barvo so živila pridelana v občinah Laško in Radeče. Živila označena z * so ekološke pridelave.
Čaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda. 
Sadje, zelenjava in mleko iz Šolske sheme, s finančno podporo EU.
Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami: • žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) - G • jajca in proizvodi iz njih - J • arašidi in proizvodi iz njih - A • zrnje soje in proizvodi iz njih - S • mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih - M • oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih - O • ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih - R • listna zelena - Z • gorčično in sezamovo seme - Gs • volčji bob - VB • žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2
Pri kruhu in pekovskem pecivu so možne sledi S,M,J,O,Se.
Podrobnejše informacije o alergenih v živilih in jedeh lahko dobite v kuhinji.