Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona Aškerca




Podružnične šole - Zidani Most - Jedilnik

Jedilnik

Jedilnik
09.12.2024 – 13.12.2024

  Ponedeljek
09.12.
Torek
10.12.
Sreda
11.12.
Četrtek
12.12.
Petek
13.12.
DOPOLDANSKA MALICA

Mlečna pletenka (1a, 7)

Bela kava (7, 8)

jabolka

Črni kruh (1a)

Pašteta brez konzervansov

Korenček

Zeliščni čaj

Koruzna polenta (1a)

Mleko (7)

banana 

Sirova štručka (1a, 7)

Sadni čaj

Jabolko-IK (SŠSZ) 

Pirin kruh** (1a)

Medeni namaz (7)

Čaj

sadje

KOSILO

Koruzna polenta (7)

Goveji golaž-IK (1a, 9)

Zelena solata 

Jota s krompirjem in suhim mesom (9)

Temni kruh (1a)

Francoski rogljič s temno čokolado (1a, 3, 6, ,7 ,8)

Kmečki svaljki (1a, 3)

Piščanec v smetanovi omaki-IK (1a, 7)

Rdeča pesa v solati

Jabolko-IK

Prežganka z jajcem (1a, 3, 9)

Zelenjavno mesna rižota (9)

 Zelje v solati s fižolom

Cvetačna kremna juha s kroglicami (1a, 9)

Barvne testenine s paradižnikovo omako (1a, 3, 9)

Trdi sir za ribanje (7)

Zelena solata s čičeriko

POPOLDANSKA MALICA


Jedilnik se lahko spremeni zaradi objektivnih razlogov. Čaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.
Živila označena z zeleno barvo so živila pridelana v občinah Laško in Radeče. Živila označena z * so ekološke pridelave.
**Kruh z manj soli. Sadje, zelenjava in mleko iz Šolske sheme s finančno podporo EU.
Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami:
1 • žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) –
3 • jajca in proizvodi iz njih –
4 • ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih –
5 • arašidi in proizvodi iz njih –
6 • zrnje soje in proizvodi iz njih –
7 • mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih –
8 • oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih –
9 • listna zelena –
10 • gorčično seme –
11 • sezamovo seme –
12 • žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2
13 • volčji bob –

Pri kruhu in pekovskem pecivu so možne sledi 1, 3, 6, 7, 8, 13