Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona Aškerca




Podružnične šole - Zidani Most - Jedilnik

Jedilnik

Jedilnik
15.04.2024 – 19.04.2024

  Ponedeljek
15.04.
Torek
16.04.
Sreda
17.04.
Četrtek
18.04.
Petek
19.04.
DOPOLDANSKA MALICA

ovsen kruh (1a)

maslo (7)

marmelada

domač zeliščni čaj

sadje

Sirova štručka (1a, 7)

Sadni čaj

Jabolko (SŠSZ) 

Mlečna prosena kaša s čokoladnim posipom (7,8)

banana

Koruzni kruh (1a, c)

Rezina sira (7)

Sveža paprika

čaj

Makova štručka (1a, 7)

jabolka

Mleko (SM) 

KOSILO

Piščančja obara z ajdovo kašo (1a, 3, 9)-IK

Polnozrnati kruh (1a)

Sladoled-IK (6, 7, 8)

Juha z zakuho (1a, 3, 9)

Pražen krompir

Svinjska pečenka (9)

Smetanov hren (7)

Zelenjavno-mesna enolončnica-IK (9)

Rženi kruh (1a, 1c)

Sadni cmoki z maslenimi drobtinami (1a, 3, 7)

Korenčkova juha (9)

Dušen riž z zelenimi šparglji (9)

Kanelon (1a, 3, 9)

Rdeča pesa v solati

Porova juha s krompirjem (9)

Pirini svaljki (1a, 3, 7)

Smetanova omaka s šampinjoni (7)

Solata 

POPOLDANSKA MALICA


Jedilnik se lahko spremeni zaradi objektivnih razlogov. Čaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.
Živila označena z zeleno barvo so živila pridelana v občinah Laško in Radeče. Živila označena z * so ekološke pridelave.
**Kruh z manj soli. Sadje, zelenjava in mleko iz Šolske sheme s finančno podporo EU.
Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami:
1 • žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) –
3 • jajca in proizvodi iz njih –
4 • ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih –
5 • arašidi in proizvodi iz njih –
6 • zrnje soje in proizvodi iz njih –
7 • mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih –
8 • oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih –
9 • listna zelena –
10 • gorčično seme –
11 • sezamovo seme –
12 • žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2
13 • volčji bob –

Pri kruhu in pekovskem pecivu so možne sledi 1, 3, 6, 7, 8, 13