Ponedeljek 18.09. |
Torek 19.09. |
Sreda 20.09. |
Četrtek 21.09. |
Petek 22.09. |
|
DOPOLDANSKA MALICA | polnozrnat kruh (1a) topljeni sir (7) planinski čaj sadje |
Mlečna pletenka (1a, 7) Jabolka
mleko |
Pšenični zdrob s Čok. posipom (1a, 7)
Hruška |
Črna žemlja (1a) Posebna salama Kisle kumarice sok |
Pirin ekološki kruh**(1a) Maslo (7) Med Mešano sadje |
KOSILO | Grahova juha (9) Makaronovo meso (1a, 3, 9) Zelena solata s koruzo |
Krompirjev golaž s hrenovko(9) Črna žemlja (1a) Sladoled (1a, 3, 7, 8) |
Korenčkova juha (9) Riž z grahom Piščančja nabodala -IK Paradižnikova solata s papriko* |
Ričet z mesom (1a, 1d, 9) Polbeli kruh (1a) Domače pecivo |
Pire krompir (7) Kremna špinača (1a, 7, 9) Sojin polpet (1a, 1b, 1c, 3, 6, 7) Jabolko |
POPOLDANSKA MALICA |
polnozrnat kruh (1a)
topljeni sir (7)
planinski čaj
sadje
Grahova juha (9)
Makaronovo meso (1a, 3, 9)
Zelena solata s koruzo
Mlečna pletenka (1a, 7)
Jabolka
mleko
Krompirjev golaž s hrenovko(9)
Črna žemlja (1a)
Sladoled (1a, 3, 7, 8)
Pšenični zdrob s
Čok. posipom (1a, 7)
Hruška
Korenčkova juha (9)
Riž z grahom
Piščančja nabodala -IK
Paradižnikova solata s papriko*
Črna žemlja (1a)
Posebna salama
Kisle kumarice
sok
Ričet z mesom (1a, 1d, 9)
Polbeli kruh (1a)
Domače pecivo
Pirin ekološki kruh**(1a)
Maslo (7)
Med
Mešano sadje
Pire krompir (7)
Kremna špinača (1a, 7, 9)
Sojin polpet (1a, 1b, 1c, 3, 6, 7)
Jabolko
Jedilnik se lahko spremeni zaradi objektivnih razlogov. Čaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.
Živila označena z zeleno barvo so živila pridelana v občinah Laško in Radeče. Živila označena z * so ekološke pridelave.
**Kruh z manj soli. Sadje, zelenjava in mleko iz Šolske sheme s finančno podporo EU.
Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami:
1 • žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) –
3 • jajca in proizvodi iz njih –
4 • ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih –
5 • arašidi in proizvodi iz njih –
6 • zrnje soje in proizvodi iz njih –
7 • mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih –
8 • oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih –
9 • listna zelena –
10 • gorčično seme –
11 • sezamovo seme –
12 • žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2
13 • volčji bob –
Pri kruhu in pekovskem pecivu so možne sledi 1, 3, 6, 7, 8, 13