Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona Aškerca

Podružnične šole - Zidani Most - Jedilnik
Jedilnik
14.01.2019 – 18.01.2019

  Ponedeljek
14.01.
Torek
15.01.
Sreda
16.01.
Četrtek
17.01.
Petek
18.01.
DOPOLDANSKA MALICA
Makova štručka GM
Kakav M
Jabolko
Koruzni kruh G
Hrenovka
Zeliščni čaj
MLEKO
Mlečni rogljič GM
Bela kava M
MLEKO

Čokoladne kroglice 
na mleku MG
Banana

Pirin kruh G
Pašteta S
Sadni čaj
KORENJE
KOSILO
JUHA Z JAJČKO GJZ
PURAN V SMETANOVI
OMAKI GMZ
POLNOZRNAT KUS
KUS G
ZELJNA SOLATA S
FIŽOLOM

JOTA S KOŠČKI
MESA GZ
DOMAČ MARMORNI
KOLAČ GJSO
100% JABOLČNI SOK

GOVEJI ZREZKI V
ZELNJAVNI OMAKI GZ
PERESNIKI GJS
PESA
KLEMENTINA
PEČEN PIŠČANEC
RIZ
RADIČ V SOLATI
DOMAČ PUDING S
SMETANO GM
BREZMESNA
JEŠPRENOVA JUHA Z
SKUTINI ŠTRUKLJI Z
DROBTINAMI NA
MASLU GJM
MEŠANI KOMPOT
POPOLDANSKA MALICA
POLNOZRNATA
ŠTRUČKA GSMOGs
PIŠČANČJA
HRENOVKA SG
GORČICA Gs
100% JABOLČNI SOK
JOTA S KOŠČKI MESA
GZ
POLBELI KRUH**G
MAKOVKA GM
PINJENEC M
PIŠČANČJA BEDRA
OVSENI KRUH G
100% POMARANČNI
SOK
SKUTINI ŠTRUKLJI Z
DROBTINAMI NA
MASLU GJM
MEŠANI KOMPOT


Jedilnik se lahko spremeni zaradi objektivnih razlogov. Čaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.
Živila označena z zeleno barvo so živila pridelana v občinah Laško in Radeče. Živila označena z * so ekološke pridelave.
**Kruh z manj soli. Sadje, zelenjava in mleko iz Šolske sheme s finančno podporo EU.
Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami: • žita, ki vsebujČaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.ejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) - G • jajca in proizvodi iz njih - J • arašidi in proizvodi iz njih - A • zrnje soje in proizvodi iz njih - S • mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih - M • oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih - O • ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih - R • listna zelena - Z • gorčično in sezamovo seme - Gs • volčji bob - VB • žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2. Pri kruhu in pekovskem pecivu so možne sledi S,M,J,O,Se.
Podrobnejše informacije o alergenih v živilih in jedeh lahko dobite v kuhinji.