Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona Aškerca

Podružnične šole - Zidani Most - Jedilnik
Jedilnik
20.05.2019 – 24.05.2019

  Sreda
22.05.
Četrtek
23.05.
Petek
24.05.
DOPOLDANSKA MALICA
Čokoladne kroglice na
mleku GMO
Banana
Sezamova štručka G
Žitna kava MG
Mleko
Pirin kruh G
Jetrna pašteta S
Zeliščni čaj
Sadje
KOSILO
Korenčkova juha GZ
Mleta pečenka GJZ
Rizi bizi
Pesa
Piščančje meso v
smetanovi omaki GMZ
Kruhovi cmoki GMJ
Zelje v solati
Sadni desert M
Goveja juha z zakuho
JGZ
Mesna lazanja GJZM
Zelena solata
POPOLDANSKA MALICA
Mleta pečenka GJZ
Polbeli kruh G
100% jabolčni sok
Krof z marmelado GJM
Sadni desert M
Goveja juha s koščki
govedine in zakuho JGZ
Polbeli kruh G


Jedilnik se lahko spremeni zaradi objektivnih razlogov. Čaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.
Živila označena z zeleno barvo so živila pridelana v občinah Laško in Radeče. Živila označena z * so ekološke pridelave.
**Kruh z manj soli. Sadje, zelenjava in mleko iz Šolske sheme s finančno podporo EU.
Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami: • žita, ki vsebujČaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.ejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) - G • jajca in proizvodi iz njih - J • arašidi in proizvodi iz njih - A • zrnje soje in proizvodi iz njih - S • mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih - M • oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih - O • ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih - R • listna zelena - Z • gorčično in sezamovo seme - Gs • volčji bob - VB • žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2. Pri kruhu in pekovskem pecivu so možne sledi S,M,J,O,Se.
Podrobnejše informacije o alergenih v živilih in jedeh lahko dobite v kuhinji.