Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona Aškerca

Podružnične šole - Zidani Most - Jedilnik
Jedilnik
11.11.2019 – 15.11.2019

  Ponedeljek
11.11.
Torek
12.11.
Sreda
13.11.
Četrtek
14.11.
Petek
15.11.
DOPOLDANSKA MALICA
Zeliščni čaj
Sirova štručka G M
Sadje
Sadni čaj
Kmečki kruh G
Topljeni sir M
Mandarina
Mleko
Jabolčni sok
Sendvič s piščančjo
salamo in sirom GM
Suho sadje OSO2
Bela kava MO
Mlečni rogljič MG
Banana
Koruzni kosmiči z
mlekom MGOJ
Sadje
KOSILO
Mlinci G J
Pečen piščanec
Dušeno zelje Z
Jabolčna pita JGM
Redčen jabolčni sok
Kremna cvetačna juha
MGZ
Makaronovo meso GJZ
Riban sir M
Mešana solata
Piščančji zrezki v omaki
GZ
Pire krompir M
Zeljna solata
Domač puding s sadnim
prelivom MGS
Prežganka JG
Štefani pečenka JMG
Riž s korenčkom
Pesa
Zelenjavna enolončnica
s čičeriko GZ
Štruklji s skuto MGJO
Smuti
POPOLDANSKA MALICA
Pečena bedra
Ovseni kruh G
Redčen jabolčni sok
Polbeli kruh G
Čokoladni namaz GSOM
Čokoladno mleko MOS
Polbeli kruh G
Tunina R
Domač redčen jabolčni
sok
Ovseni kruh G
Štefani pečenka JMG
100% pomarančni sok
Štruklji s skuto MGJO
Smuti


Jedilnik se lahko spremeni zaradi objektivnih razlogov. Čaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.
Živila označena z zeleno barvo so živila pridelana v občinah Laško in Radeče. Živila označena z * so ekološke pridelave.
**Kruh z manj soli. Sadje, zelenjava in mleko iz Šolske sheme s finančno podporo EU.
Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami: • žita, ki vsebujČaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.ejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) - G • jajca in proizvodi iz njih - J • arašidi in proizvodi iz njih - A • zrnje soje in proizvodi iz njih - S • mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih - M • oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih - O • ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih - R • listna zelena - Z • gorčično in sezamovo seme - Gs • volčji bob - VB • žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2. Pri kruhu in pekovskem pecivu so možne sledi S,M,J,O,Se.
Podrobnejše informacije o alergenih v živilih in jedeh lahko dobite v kuhinji.