Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona Aškerca

Podružnične šole - Zidani Most - Jedilnik
Jedilnik
19.11.2018 – 23.11.2018

  Ponedeljek
19.11.
Torek
20.11.
Sreda
21.11.
Četrtek
22.11.
Petek
23.11.
DOPOLDANSKA MALICA
Makovka G
Mleko M
Mešano suho sadje
Domač redčen jabolčni
sok
Kmečki kruh** G
Jetrna pašteta S
Kumarice
Koruzni kosmiči na
mleku M
Jogurt
Planinski čaj
Pecivo s šunko in sirom
GMJ
Klementina
Sadni čaj
Polnozrnat kruh G
Kisla smetana M
Suho sadje O
KOSILO
Brokolijeva juha GZ
Koščki telečjega mesa v
omaki G
Polnozrnate testenine J
Zelje s fižolom
Mineštra s puranjim
mesom G
Cmoki MGJ
Kompot
Jota s prekajenim
mesom G
Domač marmorni kolač
GJMO
Smuti
Čufti v omaki GJ
Pire krompir M
Pesa
Vanilijev jogurt M
Prežganka JGZ
Rižota z zelenjavo Z
Zelena solata
Domač redčen jabolčni
sok
POPOLDANSKA MALICA
Polbeli kruh G
Marmelada in maslo M
100% pomarančni sok
Cmoki MGJ
Kompot
Jota s prekajenim
mesom G
Polbela žemlja G
Rogljič GM
Vanilijev jogurt M
Štručka sir šunka GMJ
Domač redčen jabolčni
sok


Jedilnik se lahko spremeni zaradi objektivnih razlogov. Čaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.
Živila označena z zeleno barvo so živila pridelana v občinah Laško in Radeče. Živila označena z * so ekološke pridelave.
**Kruh z manj soli. Sadje, zelenjava in mleko iz Šolske sheme s finančno podporo EU.
Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami: • žita, ki vsebujČaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.ejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) - G • jajca in proizvodi iz njih - J • arašidi in proizvodi iz njih - A • zrnje soje in proizvodi iz njih - S • mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih - M • oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih - O • ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih - R • listna zelena - Z • gorčično in sezamovo seme - Gs • volčji bob - VB • žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2. Pri kruhu in pekovskem pecivu so možne sledi S,M,J,O,Se.
Podrobnejše informacije o alergenih v živilih in jedeh lahko dobite v kuhinji.