Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona Aškerca

O šoli - Šolska prehrana - Jedilnik
Jedilnik
25.03.2019 – 29.03.2019

  Ponedeljek
25.03.
Torek
26.03.
Sreda
27.03.
Četrtek
28.03.
Petek
29.03.
ZAJTRK

Zeliščni čaj
Zeliščni namaz  M
Polbeli kruh G
Sadje

Planinski čaj
Ovseni  kruh G
Domač sirni namaz M
Sadje

Čaj
Polbeli kruh G
Namaz iz masla in
medu M
Sadje

Bela kava  MOG
Krof JMG
Sadje

Ajdovi žganci na
mleku mg
Suho sadje  

DOPOLDANSKA MALICA

Ovseni kruh G
Tunina R
Zelena paprika
Razredčen sadni sok 

Polnozrnat kruh** GO
Kuhan pršut
Sadni čaj
Pomaranče 

Tekoči jogurt M
Koruzni kosmiči GJ
Banana 

Mleko M
Pletenica GMJ
Jabolko

Pirin kruh* G
Rezina sira  M
Mešano sadje
Čaj 

KOSILO

Minjon juha GJ
Rižota s piščančjim
mesom in zelenjavo
Zelje v solati 

Govedina v omaki GZ
Štruklji MGJ
Zelena solata z radičem
Žitna rezina GMOS

Dušeno kislo zelje
Krompir v kosih
Pečenica
Domač biskvit s kislo smetano
in marmelado GMJOS

Makaronovo meso z
ribanim sirom GJMS
Pesa v solati
Vanilijev jogurt M

Jajčna juha JG
Kremna špinača GMZ
Pire krompir M
File postrvi  R

POPOLDANSKA MALICA

Sendviči GM
100% pomarančni sok

Štruklji s cimetom GJM
Smuti 

Polbeli kruh G
Pečenica
Gorčica Gs
100% jabolčni sok

Rogljiček z marmelado GMJ
Vanilijev jogurt M

Polbeli kruh G
File postrvi  R
100% sadni sok



Jedilnik se lahko spremeni zaradi objektivnih razlogov. Čaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.
Živila označena z zeleno barvo so živila pridelana v občinah Laško in Radeče. Živila označena z * so ekološke pridelave.
**Kruh z manj soli. Sadje, zelenjava in mleko iz Šolske sheme s finančno podporo EU.
Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami: • žita, ki vsebujČaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.ejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) - G • jajca in proizvodi iz njih - J • arašidi in proizvodi iz njih - A • zrnje soje in proizvodi iz njih - S • mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih - M • oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih - O • ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih - R • listna zelena - Z • gorčično in sezamovo seme - Gs • volčji bob - VB • žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2. Pri kruhu in pekovskem pecivu so možne sledi S,M,J,O,Se.
Podrobnejše informacije o alergenih v živilih in jedeh lahko dobite v kuhinji.