Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona Aškerca

O šoli - Šolska prehrana - Jedilnik

Jedilnik

Jedilnik 24. 9. – 28. 9. 2018

 

ponedeljek
24. 9.

počitniceeeeeeeee

torek
25. 9.

počitniceeeeeeeeee

sreda
26. 9.

počitniceeeeeeeee

četrtek
27. 9.

počitniceeeee

petek
28. 9.

počitniceeeee

ZAJTRK

Mleko M
Rožičeva potička MGO
Sadje 

Mleko M
Koruzni kosmiči J
Sadje 

Sadni čaj
Črni kruh G
Domač ribji namaz R
Sadje

Čaj z limono
Jajčna omleta J
Polbeli kruh G
Sadje

Bela kava M
Čokoladni namaz M
Kruh G
Sadje

DOPOLDANSKA
MALICA 

Črni kruh G
Piščančja posebna
Šipkov čaj z limono
Kumarice 

Domač sadni jogurt M
Štručka sir-šunka GM
Jabolka 

Mlečni zdrob s čokolado
MGOS
Banana 

Polbeli kruhG
Domač skutni namaz M
Domač ledeni čaj
Hruška 

Pirin kruhG
Topljeni sirM
100% jabolčni sok
Sadje


KOSILO

Golaž iz govejega mesa GZ
Koruzna polenta G
Zelena solata
Vanilijev jogurt M

Mesna lazanja GJZM
Zelena solata z radičem
Smuti

Rižota s piščančjim mesom in zelenjavo Z
Zeljna solata s fižolom
Sladoled MOS

Špinača in pire krompir MGZ
Pečenka iz svinjskega mesa
Grozdje

Zelenjavna krem juha s čičeriko ZGM
Carski praženec JGM
Kompot iz mešanega sadja 

 

POPOLDANSKA

MALICA 

 

Orehov rogljič OMGJ
Vanilijev jogurt M

Buhtelj GMJ
Smuti

Tuna R
Črni kruh G
Zelena paprika

Pečenka iz svinjskega mesa
Polbeli kruh G
100% pomarančni sok

Carski praženec JGM
Kompot


Jedilnik se lahko spremeni zaradi objektivnih razlogov. Čaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.
Živila označena z zeleno barvo so živila pridelana v občinah Laško in Radeče. Živila označena z * so ekološke pridelave.
**Kruh z manj soli. Sadje, zelenjava in mleko iz Šolske sheme s finančno podporo EU.

Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami: • žita, ki vsebujČaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.ejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) - G • jajca in proizvodi iz njih - J • arašidi in proizvodi iz njih - A • zrnje soje in proizvodi iz njih - S • mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih - M • oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih - O • ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih - R • listna zelena - Z • gorčično in sezamovo seme - Gs • volčji bob - VB • žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2. Pri kruhu in pekovskem pecivu so možne sledi S,M,J,O,Se.
Podrobnejše informacije o alergenih v živilih in jedeh lahko dobite v kuhinji.