Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona Aškerca




O šoli - Šolska prehrana - Jedilnik

Jedilnik

Jedilnik
29.05.2023 – 02.06.2023

  Ponedeljek
29.05.
Torek
30.05.
Sreda
31.05.
Četrtek
01.06.
Petek
02.06.
ZAJTRK

različne vrste kruha,
pekovsko pecivo,
mleko in mlečni napitki,
čaj, različni namazi,
mešani kosmiči, kaše 

različne vrste kruha,
pekovsko pecivo,
mleko in mlečni napitki,
čaj, različni namazi,
mešani kosmiči, kaše 

različne vrste kruha,
pekovsko pecivo,
mleko in mlečni napitki,
čaj, različni namazi,
mešani kosmiči, kaše 

različne vrste kruha,
pekovsko pecivo,
mleko in mlečni napitki,
čaj, različni namazi,
mešani kosmiči, kaše 

različne vrste kruha,
pekovsko pecivo,
mleko in mlečni napitki,
čaj, različni namazi,
mešani kosmiči, kaše 

DOPOLDANSKA MALICA

Ajdov kruh (1a)
Sir v rezinah (7)
Paradižnik
Limonada 

Tunina (4)
Rženi kruh (1e)
100% pomarančni sok

Štručka sir šunka (1a, 7)
Ledeni čaj
Jagode 

Ekološko mleko (7)
Mešani kosmiči
(1a, b, c, 7, 8)
Banana 

Jajčni namaz z zelišči
Pirin kruh** (1a)
Zeliščni čaj 

KOSILO

Juha z ribano kašo
(1a, 3, 9)
Makaronovo meso
(1a, 3, 9)
Zelena solata

Obara – svinjsko meso,
polnozrnati žličniki
(1a, 3, 9)
Temni kruh (1a)
Jogurtova strnjenka s
sadnim prelivom (7)

Prežganka z jajcem
(1a, 3, 9)
Šopska solata
Piščančja
pleskavica -IK

Zelenjavna juha (9)
Lazanja (1a, 3, 7, 9)
Zelena solata s čičeriko

Krepka porova juha
s krompirjem (9)
Carski praženec
(1a, 3, 7)
Razredčen
jabolčni sok

POPOLDANSKA MALICA

Sezamova pletenica
(1a, 7, 11)
Jogurt (7)

Obara – svinjsko meso,
polnozrnati žličniki
(1a, 3, 9)
Temni kruh (1a)

Šopska solata
Piščančja
pleskavica -IK

Lazanja (1a, 3, 7, 9)
Sok 

Carski praženec
(1a, 3, 7)
Razredčen
jabolčni sok



Jedilnik se lahko spremeni zaradi objektivnih razlogov. Čaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.
Živila označena z zeleno barvo so živila pridelana v občinah Laško in Radeče. Živila označena z * so ekološke pridelave.
**Kruh z manj soli. Sadje, zelenjava in mleko iz Šolske sheme s finančno podporo EU.
Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami:
1 • žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) –
3 • jajca in proizvodi iz njih –
4 • ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih –
5 • arašidi in proizvodi iz njih –
6 • zrnje soje in proizvodi iz njih –
7 • mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih –
8 • oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih –
9 • listna zelena –
10 • gorčično seme –
11 • sezamovo seme –
12 • žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2
13 • volčji bob –

Pri kruhu in pekovskem pecivu so možne sledi 1, 3, 6, 7, 8, 13