Ponedeljek 19.04. |
Torek 20.04. |
Sreda 21.04. |
Četrtek 22.04. |
Petek 23.04. |
|
ZAJTRK |
Zeliščni čaj z limono |
Čaj |
Bela kava MOG |
Planinski čaj |
Ajdovi žganci |
DOPOLDANSKA MALICA |
Rženi kruh G |
Koruzni kosmiči G |
Koruzni kruh G |
Makova štručka GOJM |
Sadni čaj |
KOSILO |
Puranje meso v |
Štefani pečenka GJ |
Golaž GZ |
Krem špinača GZM |
Zelenjavna |
POPOLDANSKA MALICA |
Sirova štručka GM |
Polbeli kruh G |
Polnozrnat kruh GO |
Hrenovka |
Carski praženec GJM |
Zeliščni čaj z limono
Kuhan pršut
Polbeli kruh G
Sveža paprika
Rženi kruh G
Maslo in marmelada M
Sadni čaj
Jabolka
Puranje meso v
naravni omaki ZG
Dušen riž
Zelena solata
Sirova štručka GM
100% sadni sok
Čaj
Polbeli kruh G
Maslo in med M
Sadje
Koruzni kosmiči G
Mleko M
Banana
Štefani pečenka GJ
Zeljne krpice GJ
Rdeča pesa
Žitna rezina GSMO
Polbeli kruh G
Štefani pečenka GJ
100% sadni sok
Bela kava MOG
Rogljiček z
marmelado JMG
Sadje
Koruzni kruh G
Rezina sira
Korenček
Mleko
Golaž GZ
Koruzna polenta G
Zelje v solati
Čokoladni puding
GMOS
Polnozrnat kruh GO
Topljen sir
100 % sadni sok
Planinski čaj
Ovseni kruh G
Domač sirni namaz M
Korenje
Makova štručka GOJM
Tekoči jogurt M
Jabolčni krhlji
Krem špinača GZM
Pire krompir M
Hrenovka
Jabolka
Hrenovka
Polbeli kruh G
Redčen
jabolčni sok
Ajdovi žganci
na mleku MG
Suho sadje
Sadni čaj
Pirin kruh G
Pašteta brez
konzervansov
Sadje
Zelenjavna
enolončnica s piro G
Carski praženec GJM
Mešani kompot
Carski praženec GJM
Mešani kompot
Jedilnik se lahko spremeni zaradi objektivnih razlogov. Čaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.
Živila označena z zeleno barvo so živila pridelana v občinah Laško in Radeče. Živila označena z * so ekološke pridelave.
**Kruh z manj soli. Sadje, zelenjava in mleko iz Šolske sheme s finančno podporo EU.
Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami: • žita, ki vsebujČaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.ejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) - G • jajca in proizvodi iz njih - J • arašidi in proizvodi iz njih - A • zrnje soje in proizvodi iz njih - S • mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih - M • oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih - O • ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih - R • listna zelena - Z • gorčično in sezamovo seme - Gs • volčji bob - VB • žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2. Pri kruhu in pekovskem pecivu so možne sledi S,M,J,O,Se.
Podrobnejše informacije o alergenih v živilih in jedeh lahko dobite v kuhinji.