Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona Aškerca

O šoli - Šolska prehrana - Jedilnik
Jedilnik
14.01.2019 – 18.01.2019

  Ponedeljek
14.01.
Torek
15.01.
Sreda
16.01.
Četrtek
17.01.
Petek
18.01.
ZAJTRK

MLEČNI MOČNIK MG
BANANA

MLEKO M
ČRNI KRUH G
MASLO, MED M

PLETENICA GJM 
KAKAV M
POMARANČA

ZELIŠČNI ČAJ
POLBELI KRUH G
DOMAČ JAJČNI
NAMAZ MJ

OVSENI KRUH G
PEČENA PIŠČANČJA PRSA
PAPRIKA

DOPOLDANSKA MALICA

KORUZNI KRUH G S
PAŠTETA   S
ČAJ
KISLE KUMARICE

POLBELI KRUH**
ŠUNKA
ČAJ G

OREHOV ROGLJIČ
GMSJO
MLEKO M
HRUŠKA

TEKOČ JOGURT  MGS          
KORUZNI KOSMIČI
GJSO
BANANA

PIRIN KRUH G
REZINA SIRA M
100% POMARANČNI SOK
KORENJE 

KOSILO

JUHA Z JAJČKO GJZ
V SMETANOVI OMAKI GMZ
POLNOZRNAT KUS KUS G

JOTA S KOŠČKI MESA GZ
DOMAČ MARMORNI
KOLAČ GJSO
100% JABOLČNI SOK

GOVEJI ZREZKI V
ZELENJAVNI OMAKI GZ
PERESNIKI GJS
PESA

PEČEN PIŠČANEC
RIŽ
RADIČ V SOLATI 

BREZMESNA JEŠPRENOVA
JUHA 
SKUTINI ŠTRUKLJI Z
DROBTINAMI NA MASLU GJM 

POPOLDANSKA MALICA

POLNOZRNATA ŠTRUČKA
GSMOGs 
PIŠČANČJA HRENOVKA SG
GORČICA Gs
100% JABOLČNI SOK  

JOTA S KOŠČKI MESA GZ
POLBELI KRUH**G

MAKOVKA GM
PINJENEC M

PIŠČANČJA BEDRA
OVSENI KRUH   G
100% POMARANČNI SOK

SKUTINI ŠTRUKLJI Z
DROBTINAMI NA MASLU
GJM
MEŠANI KOMPOT



Jedilnik se lahko spremeni zaradi objektivnih razlogov. Čaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.
Živila označena z zeleno barvo so živila pridelana v občinah Laško in Radeče. Živila označena z * so ekološke pridelave.
**Kruh z manj soli. Sadje, zelenjava in mleko iz Šolske sheme s finančno podporo EU.
Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami: • žita, ki vsebujČaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.ejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) - G • jajca in proizvodi iz njih - J • arašidi in proizvodi iz njih - A • zrnje soje in proizvodi iz njih - S • mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih - M • oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih - O • ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih - R • listna zelena - Z • gorčično in sezamovo seme - Gs • volčji bob - VB • žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2. Pri kruhu in pekovskem pecivu so možne sledi S,M,J,O,Se.
Podrobnejše informacije o alergenih v živilih in jedeh lahko dobite v kuhinji.