Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona Aškerca

O šoli - Šolska prehrana - Jedilnik
Jedilnik
23.09.2019 – 27.09.2019

  Ponedeljek
23.09.
Torek
24.09.
Sreda
25.09.
Četrtek
26.09.
Petek
27.09.
ZAJTRK

Mleko M
Rožičeva
potička MGO
Sadje 

Mleko M
Koruzni kosmiči J
Sadje 

Sadni čaj
Črni kruh G
Domač ribji
namaz R
Sadje

Čaj z limono
Jajčna omleta J
Polbeli kruh G
Sadje

Bela kava M
Čokoladni
namaz M
Kruh G
Sadje

DOPOLDANSKA MALICA

Polbeli kruh G
Mortadela
Sadni čaj
Paprika

Bio čokoladno
mleko*
 MOS
Skutin rogljič
GMJ
Jabolko 

Mlečni zdrob s
čokolado MGOS
Banana 

Štručka sir-šunka GM
Bio sok jabolko-breskev*

Paradižnik 

Ovseni kruh
Tuna R
Domača limonada
Paprika 

KOSILO

Piščančji paprikaš GZ
Polnozrnat kuskus G
Zelje v solati
Grški jogurt M

Goveja* juha z
rezanci
GJ
Govedina*
Rizi bizi riž
Zelena solata

Špageti s haše omako
in ribanim sirom GJMZ
Mešana solata

Vanilijev puding MGSO

Minijon juha GJ
Krompir v kosih
Paniran oslič RGJ
Paradižnikova solata

Zelenjavna krem juha
s čičeriko ZGM
Skutni štruklji z
drobtinami JGM
Kompot iz mešanega
sadja 

POPOLDANSKA MALICA

Jabolčni žepek GJM
Grški jogurt M

Goveja* juha s koščki
govedine
in z rezanci GJ
Žemlja
G

Sezamova pletenica GSe
Vanilijev puding MGSO

Polbeli kruh G
Paniran oslič RGJ

Skutni štruklji z
drobtinami JGM
Kompot iz mešanega
sadja



Jedilnik se lahko spremeni zaradi objektivnih razlogov. Čaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.
Živila označena z zeleno barvo so živila pridelana v občinah Laško in Radeče. Živila označena z * so ekološke pridelave.
**Kruh z manj soli. Sadje, zelenjava in mleko iz Šolske sheme s finančno podporo EU.
Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami: • žita, ki vsebujČaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.ejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) - G • jajca in proizvodi iz njih - J • arašidi in proizvodi iz njih - A • zrnje soje in proizvodi iz njih - S • mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih - M • oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih - O • ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih - R • listna zelena - Z • gorčično in sezamovo seme - Gs • volčji bob - VB • žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2. Pri kruhu in pekovskem pecivu so možne sledi S,M,J,O,Se.
Podrobnejše informacije o alergenih v živilih in jedeh lahko dobite v kuhinji.