Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona Aškerca

O šoli - Šolska prehrana - Jedilnik

Jedilnik

Jedilnik
26.09.2022 – 30.09.2022

  Ponedeljek
26.09.
Torek
27.09.
Sreda
28.09.
Četrtek
29.09.
Petek
30.09.
ZAJTRK

Mlečni zdrob s
kakavovim posipom
(1a, 7)
Jabolko 

Sir v rezinah (7)
Temna žemlja (1a)
Paradižnik 

Mlečni rogljič
(1a, 7)
Kakav (7)
Breskev 

Makovka (1a, 7)
Sadni čaj z limono
Banana 

Čokoladne kroglice
(1a, 7, 8)
Mleko (7)
Sadje 

DOPOLDANSKA MALICA

Buhtelj (1a, 3, 7)
Slive
Mleko 

Kruh s semeni (1a)
Kuhan pršut
List solate
Zeliščni čaj

Mlečni pirin zdrob s
kakavovim posipom
(1a, 7)
Banana 

Sirov burek (1a, 7)
Sadni pinjenec (7)
Jabolko 

Pirin kruh**
Domači liptaver
namaz
Sadni čaj
Mešano sadje

KOSILO

Juha z zakuho (1a, 3, 9)
Zabeljeni mlinci (1a, 3)
Svinjska pečenka (9)
Zelena solata

Polnozrnati
špageti (1a, 3)
Bolonjska omaka (1a)
Rdeča pesa
Hruška 

Piščančji paprikaš (1a, 9)
Domača kruhova rezina
(1a, b, c, 3)
Radič v solati s fižolom
100% jabolčni sok

Pire krompir (7)
Čufti omaki (1a)
Zelje v solati
Grozdje  

Porova juha (1a, 7, 9)
Rženi njoki (1c, 3)
Paradižnikova omaka
s tunino (1a, 4, 9)
Mešana solata 

POPOLDANSKA MALICA

Polbeli kruh (1a)
Svinjska pečenka (9)
Kisle kumare

Makova štručka (1a, 7)
Navadni jogurt (7)

Polnozrnata žemlja (1a)
Piščančja salama
Sok 

Ovseni kruh (1b)
Maslo (7)
Marmelada
Limonada 

Sirova štručka (1a, 7)
Čokoladno mleko (7)



Jedilnik se lahko spremeni zaradi objektivnih razlogov. Čaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.
Živila označena z zeleno barvo so živila pridelana v občinah Laško in Radeče. Živila označena z * so ekološke pridelave.
**Kruh z manj soli. Sadje, zelenjava in mleko iz Šolske sheme s finančno podporo EU.
Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami:
1 • žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) –
3 • jajca in proizvodi iz njih –
4 • ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih –
5 • arašidi in proizvodi iz njih –
6 • zrnje soje in proizvodi iz njih –
7 • mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih –
8 • oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih –
9 • listna zelena –
10 • gorčično seme –
11 • sezamovo seme –
12 • žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2
13 • volčji bob –

Pri kruhu in pekovskem pecivu so možne sledi 1, 3, 6, 7, 8, 13