Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona Aškerca

O šoli - Šolska prehrana - Jedilnik

Jedilnik

Jedilnik
06.12.2021 – 10.12.2021

  Ponedeljek
06.12.
Torek
07.12.
Sreda
08.12.
Četrtek
09.12.
Petek
10.12.
ZAJTRK

Čokoladne kroglice G
Mleko M
Banana 

Črn kruh GJS
Šunka v ovoju
Rezina sira M
Vložena kisla kumarica
Kamilični čaj

Polbeli kruh G
Maslo M in marmelada
Čaj gozdni sadeži

Ovseni kruh G
Jajčni namaz JGM
Paradižnik
Planinski čaj

Sirova štručka GMJ
Čaj z limono
Sadje

DOPOLDANSKA MALICA

Parkelj GMJ
Čokoladno mleko
Suho sadje

 

Marmeladni rogljiček
MGJ
Sadni jogurt M
Jabolko 

Koruzni kosmiči JGS
Mleko M
Banana

Polnozrnat kruh**G
Puranja prsa
Domača limonada
Paprika 

*Pirin kruh G
Tunin namaz RM
Sadni čaj
Paradižnik

KOSILO

Puran v smetanovi
omaki MGZ
Rženi svaljki GMJ
Zelena solata
Pomaranča

Prežganka GJZ
Paniran oslič RJG
Krompirjeva solata
z zeljem
Čokoladni puding s
smetano MGOS

*Govedina po
vrtnarsko GZ
Peresniki JG
Zeljna solata
Jabolčni zavitek GJM

Korenčkova juha G
Pečenka
Solata iz pire in zelenjave
Mlečni desert M

Zelenjavna mineštra s
proseno kašo GSZJ
Carski praženec GJM
Ananasov kompot

POPOLDANSKA MALICA

Polbeli kruh G
Topljeni sir M
100% pomarančni
sok

Paniran ribji file RJG
Ovseni kruh G
100% jabolčni sok
razredčen z vodo

Črni kruh G
Čokoladni namaz
MOS
Mleko  M

Pečenka
Polnozrnati kruh G
100% jabolčni sok
redčen z vodo

Carski praženec GJM
Ananasov kompot



Jedilnik se lahko spremeni zaradi objektivnih razlogov. Čaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.
Živila označena z zeleno barvo so živila pridelana v občinah Laško in Radeče. Živila označena z * so ekološke pridelave.
**Kruh z manj soli. Sadje, zelenjava in mleko iz Šolske sheme s finančno podporo EU.
Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami: • žita, ki vsebujČaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.ejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) - G • jajca in proizvodi iz njih - J • arašidi in proizvodi iz njih - A • zrnje soje in proizvodi iz njih - S • mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih - M • oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih - O • ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih - R • listna zelena - Z • gorčično in sezamovo seme - Gs • volčji bob - VB • žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2. Pri kruhu in pekovskem pecivu so možne sledi S,M,J,O,Se.
Podrobnejše informacije o alergenih v živilih in jedeh lahko dobite v kuhinji.