Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona Aškerca

O šoli - Šolska prehrana - Jedilnik

Jedilnik

Jedilnik
13.09.2021 – 17.09.2021

  Ponedeljek
13.09.
Torek
14.09.
Sreda
15.09.
Četrtek
16.09.
Petek
17.09.
ZAJTRK

Koruzni kruh G
Maslo M
Kakav MO
Sadje

Ovseni kruh G
Kuhan pršut
100% pomarančni
sok
Zelenjava

Koruzni kosmiči G
Tekoči jogurt M
Sadje

Polnozrnat kruh GO
Kisla smetana M
Čaj z limono
Korenje

Rogljič s skuto GJO
Bela kava MOS
Sadje

DOPOLDANSKA MALICA

Ržen kruh G
Domača limonada
Topljeni sir M
Breskev

Koruzni kruh**G
Maslo in
marmelada M
Hruška
Mleko

Temna žemlja G
Piščančja posebna
Domač ledeni čaj
Sveža paprika*

Sadni jogurt M
Buhtelj z marmelado
Slive 

*Pirin kruh G
Rezina sira M
Sadni čaj
Paradižnik

KOSILO

Špageti in haše
GJZ
Parmezan M
Mešana solata
Sladoled MOS

Koščki govejega mesa
v naravni omaki GZ
Kus kus G
Zeljna solata s fižolom
Grozdje

Krompirjev golaž
z zelenjavo GZ
Hrenovka
Jabolčni zavitek
100% jabolčni sok
redčen z vodo

Krem špinačna juha MZ
Čevapčiči Z
Testeninska solata iz
trobarvnih testenin s
papriko in koruzo GJ

Mineštra s stročnicami
in zakuho GJZ
Skutini štruklji na
drobtinah GJM
Kompot

POPOLDANSKA MALICA

Sirova štručka
100% pomarančni
sok

Kajzerica GMJ
Jogurt M

Polbeli kruh G
Hrenovka
Gorčica Gs
100% jabolčni sok
redčen z vodo

Čevapčiči Z
Ajvar
Polbeli kruh G
Sok

Skutini štruklji na
drobtinah GJM
Kompot



Jedilnik se lahko spremeni zaradi objektivnih razlogov. Čaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.
Živila označena z zeleno barvo so živila pridelana v občinah Laško in Radeče. Živila označena z * so ekološke pridelave.
**Kruh z manj soli. Sadje, zelenjava in mleko iz Šolske sheme s finančno podporo EU.
Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami: • žita, ki vsebujČaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.ejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) - G • jajca in proizvodi iz njih - J • arašidi in proizvodi iz njih - A • zrnje soje in proizvodi iz njih - S • mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih - M • oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih - O • ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih - R • listna zelena - Z • gorčično in sezamovo seme - Gs • volčji bob - VB • žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2. Pri kruhu in pekovskem pecivu so možne sledi S,M,J,O,Se.
Podrobnejše informacije o alergenih v živilih in jedeh lahko dobite v kuhinji.