Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona Aškerca

O šoli - Šolska prehrana - Jedilnik

Jedilnik

Jedilnik
14.06.2021 – 18.06.2021

  Ponedeljek
14.06.
Torek
15.06.
Sreda
16.06.
Četrtek
17.06.
Petek
18.06.
ZAJTRK

Sadni čaj
Črni kruh G
Piščančja prsa  
GMSO
Korenje

Zeliščni  čaj
Koruzni kruh G
Topljen sir M
Paradižnik

Bela kava MG
Pletenica  G
Sadje 

Sadni čaj
Polbeli kruh G
Jajčni namaz M
Sadje

Mlečni močnik GM
Sadje 

DOPOLDANSKA MALICA

Mlečni riž s čokoladnim
posipom MGOJS
Banana 

Hot dog štručka G
Hrenovka Z
Gorčica Gs
100 % sadni sok
Češnje  

Ovseni kruh
Maslo in
marmelada M
Jabolko 
Pinjenec 

Mleko M
Polnozrnati kruh GO
Čokoladni namaz
MGOS
Breskve

Domač ledeni čaj
Pirin kruh G
Puranja šunka
Sadje

KOSILO

Boranja  G
Koruzna polenta
Marmorni kolač
GJMO
Sadni sok

Makaronovo
meso GJZ
Zelena solata
s koruzo
Mlečni desert s
podloženim sadjem M

Svinjska pečenka
Krompirjeva solata
s kumaricami
100% sadni sok
Frutabela G

Čufti v paradižnikovi
omaki
Pire krompir M
Zelena solata

Fižolova juha z
ribano kašo GZJ
Carski praženec GMJ
Sadni kompot 

POPOLDANSKA MALICA

Marmorni kolač
GJMO
Tekoči jogurt M

Mlečni desert 
podloženim sadjem M
Marmeladni buhtelj GM

Kmečki kruh G
Svinjska pečenka
100% sadni sok

Polbeli kruh
Čufti GJZ
100% sadni sok

Carski praženec GMJ
Sadni kompot 



Jedilnik se lahko spremeni zaradi objektivnih razlogov. Čaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.
Živila označena z zeleno barvo so živila pridelana v občinah Laško in Radeče. Živila označena z * so ekološke pridelave.
**Kruh z manj soli. Sadje, zelenjava in mleko iz Šolske sheme s finančno podporo EU.
Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami: • žita, ki vsebujČaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.ejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) - G • jajca in proizvodi iz njih - J • arašidi in proizvodi iz njih - A • zrnje soje in proizvodi iz njih - S • mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih - M • oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih - O • ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih - R • listna zelena - Z • gorčično in sezamovo seme - Gs • volčji bob - VB • žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2. Pri kruhu in pekovskem pecivu so možne sledi S,M,J,O,Se.
Podrobnejše informacije o alergenih v živilih in jedeh lahko dobite v kuhinji.