Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona Aškerca

Podružnične šole - Sedraž - Jedilnik
Jedilnik
14.01.2019 – 18.01.2019

  Ponedeljek
14.01.
Torek
15.01.
Sreda
16.01.
Četrtek
17.01.
Petek
18.01.
DOPOLDANSKA MALICA

KORUZNI KRUH G S 
PAŠTETA            
ČAJ                     
KISLE KUMARICE

POLBELI KRUH**           
ŠUNKA                                 
ČAJ G
MLEKO 

OREHOV ROGLJIČ
GMSJO                           
MLEKO M                          
HRUŠKA

TEKOČ JOGURT  MGS          
KORUZNI KOSMIČI
GJSO
BANANA

ČRNI KRUH G
REZINA SIRA M                                                
100% POMARANČNI SOK
KORENJE 

KOSILO

JUHA Z JAJČKO GJZ
PURAN V SMETANOVI OMAKI GMZ
POLNOZRNAT KUS KUS G
ZELJNA SOLATA S FIŽOLOM

JOTA S KOŠČKI MESA GZ    
DOMAČ MARMORNI
KOLAČ GJSO                    
100% JABOLČNI SOK

KREMNA ZELENJAVNA JUHA GZ
GOVEJI ZREZKI V ZELNJAVNI OMAKI GZ
PERESNIKI GJS
PESA

PEČEN PIŠČANEC             
RIŽ                                
RADIČ V SOLATI S KROMPIRJEM
DOMAČ PUDING S SMETANO GM

BREZMESNA JEŠPRENOVA
JUHA Z
CARSKI PRAŽENEC GJM
MEŠANI KOMPOT

POPOLDANSKA MALICA

POLNOZRNATA ŠTRUČKA
GSMOGs                              
PIŠČANČJA HRENOVKA SG
GORČICA Gs   
100% POMARANČNI SOK  

JOTA S KOŠČKI MESA GZ
POLBELI KRUH**G

MAKOVKA GM
PINJENEC M

PIŠČANČJA BEDRA           
OVSENI KRUH   G                    
100% POMARANČNI SOK

CARSKI PRAŽENEC GJM
MEŠANI KOMPOT



Jedilnik se lahko spremeni zaradi objektivnih razlogov. Čaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.
Živila označena z zeleno barvo so živila pridelana v občinah Laško in Radeče. Živila označena z * so ekološke pridelave.
**Kruh z manj soli. Sadje, zelenjava in mleko iz Šolske sheme s finančno podporo EU.
Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami: • žita, ki vsebujČaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.ejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) - G • jajca in proizvodi iz njih - J • arašidi in proizvodi iz njih - A • zrnje soje in proizvodi iz njih - S • mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih - M • oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih - O • ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih - R • listna zelena - Z • gorčično in sezamovo seme - Gs • volčji bob - VB • žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2. Pri kruhu in pekovskem pecivu so možne sledi S,M,J,O,Se.
Podrobnejše informacije o alergenih v živilih in jedeh lahko dobite v kuhinji.