Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona Aškerca




Podružnične šole - Sedraž - Jedilnik

Jedilnik

Jedilnik
19.02.2024 – 23.02.2024

  Ponedeljek
19.02.
Torek
20.02.
Sreda
21.02.
Četrtek
22.02.
Petek
23.02.
DOPOLDANSKA MALICA

Domač  zelenjavno
mesni namaz (7)
Rženi kruh (1a, 1c)
Porovi obročki (SŠSZ)
           Sadni čaj 

Maslo in marmelada (7)
Črni kruh (1a)
Šipkov čaj

Sendvič (kajzerica,
salama, sir) (7)
Kisla kumara
Planinski čaj
z limono

Ovsena kaša z domačim
borovničevim prelivom*
(1a, 1b, 7)
Banana 

Makovka (1a, 7)
Domač sadni
napitek (7)

KOSILO

Juha z rezanci (1a, 4, 9)
Kus kus (1a)
Piščančja pleskavica-IK
Brstični ohrovt v
smetanovi omaki (1a, 7, 9)
Zelena solata 

Kokošja juha (9)
Domači zdrobovi
cmoki (1a, 3, 7, 9)
Dušena govedina
stroganov (1a, 9)
Mešana solata 

Korenčkova juha
z ajdovo kašo (3, 9)
Zapečene testenine
z mletim mesom
(1a, 3, 7, 9)
Rdeča pesa v solati

Fižolovka z mesom in
ribano kašo (1a, 3, 9)
Domača čokoladna
rezina z maslenimi
piškoti (1a, 3, 6, 7, 8)

Prežganka (1a, 3, 9)
Zelenjavna rižota iz
treh žit (1a, 1d, 9)
Kitajsko zelje v solati

POPOLDANSKA MALICA

Piščančja pleskavica-IK
Žemlja (1a)
List zelene solate
Čaj 

Hot dog štručka (1a)
Hrenovka-IK
Gorčica (9, 10)

Zapečene testenine
z mletim mesom
(1a, 3, 7, 9)
Rdeča pesa v solati

Domača čokoladna
rezina z maslenimi
piškoti (1a, 3, 6, 7, 8)
Mleko-IK (7)

Puding (7, 8)
Kruh (1a)



Jedilnik se lahko spremeni zaradi objektivnih razlogov. Čaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.
Živila označena z zeleno barvo so živila pridelana v občinah Laško in Radeče. Živila označena z * so ekološke pridelave.
**Kruh z manj soli. Sadje, zelenjava in mleko iz Šolske sheme s finančno podporo EU.
Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami:
1 • žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) –
3 • jajca in proizvodi iz njih –
4 • ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih –
5 • arašidi in proizvodi iz njih –
6 • zrnje soje in proizvodi iz njih –
7 • mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih –
8 • oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih –
9 • listna zelena –
10 • gorčično seme –
11 • sezamovo seme –
12 • žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2
13 • volčji bob –

Pri kruhu in pekovskem pecivu so možne sledi 1, 3, 6, 7, 8, 13