Ponedeljek 09.09. |
Torek 10.09. |
Sreda 11.09. |
Četrtek 12.09. |
Petek 13.09. |
|
DOPOLDANSKA MALICA |
Polnozrnata sirova |
Ovseni kruh (1a, 1b) |
Kraljeva štručka s |
Mešani kosmiči |
Pirin kruh**(1a) |
KOSILO |
Brokolijev juha (9) |
Boranja (9) |
Bučkina juha (9) |
Ričet s suhim |
Zelenjavna juha z |
POPOLDANSKA MALICA |
Pečena piščančja |
Boranja (9) |
Piščančja |
Ričet s suhim |
Ajdovi štruklji s skuto |
Polnozrnata sirova
štručka (1a, 7)
Korenje
Zeliščni čaj
Brokolijev juha (9)
Mlinci z zabelo (1a, 3)
Pečena piščančja
bedra -IK
Zelena solata s čičeriko
Pečena piščančja
bedra -IK
Zelena solata s čičeriko
Rženi kruh (1a, 1c)
Ovseni kruh (1a, 1b)
Suha salama
Zelena solata
Šipkov čaj
Boranja (9)
Koruzna polenta (7)
Sladoled-IK (7, 8)
Temni kruh (1a)
Boranja (9)
Polnozrnati kruh (1a)
Kraljeva štručka s
semeni (1a, 1b, 8)
Kakav-ekološko
mleko*(6, 7, 8)
Slive
Bučkina juha (9)
Dušen riž s sezonsko
zelenjavo (9)
Piščančja
pleskavica-IK
Sezonska solata
Piščančja
pleskavica-IK
Sezonska solata
Polnozrnat kruh (1a)
Mešani kosmiči
(1a, 1b, 1c, 7, 8)
EKO sadni jogurt*(7)
Banana
Ričet s suhim
mesom (1d, 9)
Rženi kruh (1a)
Pecivo
Ričet s suhim
mesom (1d, 9)
Rženi kruh (1a, 1e)
Pirin kruh**(1a)
Jajčni namaz (3)-IK
Limonada
Zelenjavna juha z
različnimi stročnicami (9)
Ajdovi štruklji s skuto in
drobtinami (1a, 7)
Temni kruh (1a)
Ajdovi štruklji s skuto
in drobtinami (1a, 7)
Mešan kompot
Jedilnik se lahko spremeni zaradi objektivnih razlogov. Čaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.
Živila označena z zeleno barvo so živila pridelana v občinah Laško in Radeče. Živila označena z * so ekološke pridelave.
**Kruh z manj soli. Sadje, zelenjava in mleko iz Šolske sheme s finančno podporo EU.
Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami:
1 • žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) –
3 • jajca in proizvodi iz njih –
4 • ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih –
5 • arašidi in proizvodi iz njih –
6 • zrnje soje in proizvodi iz njih –
7 • mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih –
8 • oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih –
9 • listna zelena –
10 • gorčično seme –
11 • sezamovo seme –
12 • žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2
13 • volčji bob –
Pri kruhu in pekovskem pecivu so možne sledi 1, 3, 6, 7, 8, 13