Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona Aškerca




Podružnične šole - Sedraž - Jedilnik

Jedilnik

Jedilnik
09.09.2024 – 13.09.2024

  Ponedeljek
09.09.
Torek
10.09.
Sreda
11.09.
Četrtek
12.09.
Petek
13.09.
DOPOLDANSKA MALICA

Polnozrnata sirova
štručka (1a, 7)
Korenje
Zeliščni čaj

Ovseni kruh (1a, 1b)
Suha salama
Zelena solata
Šipkov čaj

Kraljeva štručka s
semeni (1a, 1b, 8)
Kakav-ekološko
mleko*
(6, 7, 8)
Slive 

Mešani kosmiči
(1a, 1b, 1c, 7, 8)
EKO sadni jogurt*(7)
Banana 

Pirin kruh**(1a)
Jajčni namaz (3)-IK
Limonada 

KOSILO

Brokolijev juha (9)
Mlinci z zabelo (1a, 3)
Pečena piščančja
bedra -IK

Zelena solata s čičeriko

Boranja (9)
Koruzna polenta (7)
Sladoled-IK (7, 8)
Temni kruh (1a)

Bučkina juha (9)
Dušen riž s sezonsko
zelenjavo (9)
Piščančja
pleskavica-IK

Sezonska solata 

Ričet s suhim
mesom (1d, 9)
Rženi kruh (1a)
Pecivo 

Zelenjavna juha z
različnimi stročnicami (9)
Ajdovi štruklji s skuto in
drobtinami (1a, 7)
Temni kruh (1a)

POPOLDANSKA MALICA

Pečena piščančja
bedra -IK

Zelena solata s čičeriko
Rženi kruh (1a, 1c)

Boranja (9)
Polnozrnati kruh (1a)

Piščančja
pleskavica-IK

Sezonska solata
Polnozrnat kruh (1a)

Ričet s suhim
mesom (1d, 9)
Rženi kruh (1a, 1e)

Ajdovi štruklji s skuto
in drobtinami (1a, 7)
Mešan kompot 



Jedilnik se lahko spremeni zaradi objektivnih razlogov. Čaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.
Živila označena z zeleno barvo so živila pridelana v občinah Laško in Radeče. Živila označena z * so ekološke pridelave.
**Kruh z manj soli. Sadje, zelenjava in mleko iz Šolske sheme s finančno podporo EU.
Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami:
1 • žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) –
3 • jajca in proizvodi iz njih –
4 • ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih –
5 • arašidi in proizvodi iz njih –
6 • zrnje soje in proizvodi iz njih –
7 • mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih –
8 • oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih –
9 • listna zelena –
10 • gorčično seme –
11 • sezamovo seme –
12 • žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2
13 • volčji bob –

Pri kruhu in pekovskem pecivu so možne sledi 1, 3, 6, 7, 8, 13