Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona Aškerca

Podružnične šole - Sedraž - Jedilnik
Jedilnik
20.01.2020 – 24.01.2020

  Ponedeljek
20.01.
Torek
21.01.
Sreda
22.01.
Četrtek
23.01.
Petek
24.01.
DOPOLDANSKA MALICA

Kakav mgs
Rženi kruh g
Čokoladni namaz mls
Jabolko

Čaj
Žemlja g
Šunkarica
Mandarina 

Mlečni riž s čokolado mgos
Suho sadje

Čeni kruh g
Maslo in med m
Čaj
Jogurt

Štručka sir-šunka gjm
Sadni čaj
Mešano sadje

KOSILO

Kokošja juha
z ribano kašo jgz
Zeljne krpice gjz
Pečenka

Kislo zelje gz
Mlinci
Polpeti iz 
piščančjega mesa gmj
Mini rogljiček gjmos
Smuti

Obara iz piščančjega mesa gz
Bela polenta g
Zelena solata s koruzo
Domači puding s
sadnim prelivom mgs

Korenčkova juha
Pire krompir m
Kremna špinača mzg
Pečena postrv

Kremna zelenjavna juha mz
Makaroni s šunko in jajcem jgz
Pesa
 

POPOLDANSKA MALICA

Pečenka
Polbeli kruh g
100% pomarančni sok

Polpeti iz 
piščančjega mesa gmj
Ovseni kruh g
Smuti

Buhtelj gjm
Mleko

Kajzerica g
Pečena postrv r
100% jabolčni sok

Tekoči jogurt m
Kosmiči gso



Jedilnik se lahko spremeni zaradi objektivnih razlogov. Čaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.
Živila označena z zeleno barvo so živila pridelana v občinah Laško in Radeče. Živila označena z * so ekološke pridelave.
**Kruh z manj soli. Sadje, zelenjava in mleko iz Šolske sheme s finančno podporo EU.
Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami: • žita, ki vsebujČaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.ejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) - G • jajca in proizvodi iz njih - J • arašidi in proizvodi iz njih - A • zrnje soje in proizvodi iz njih - S • mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih - M • oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih - O • ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih - R • listna zelena - Z • gorčično in sezamovo seme - Gs • volčji bob - VB • žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2. Pri kruhu in pekovskem pecivu so možne sledi S,M,J,O,Se.
Podrobnejše informacije o alergenih v živilih in jedeh lahko dobite v kuhinji.