Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona Aškerca

Podružnične šole - Sedraž - Jedilnik
Jedilnik
19.04.2021 – 23.04.2021

  Ponedeljek
19.04.
Torek
20.04.
Sreda
21.04.
Četrtek
22.04.
Petek
23.04.
DOPOLDANSKA MALICA

Rženi kruh G
Maslo in
marmelada M
Sadni čaj
Jabolka

Koruzni kosmiči G
Mleko M
Banana 

Koruzni kruh  G
Rezina sira
Korenček
Mleko 

Makova štručka  GOJM
Tekoči jogurt M
Jabolčni krhlji 

Sadni čaj
Pirin kruh G
Pašteta brez
konzervansov
Sadje

KOSILO

Zelenjavna kremna
juha GM
Puranje meso v
naravni omaki ZG
Dušen riž
Zelena solata

Kokošja juha z zakuho G
Štefani pečenka GJ
Zeljne krpice GJ
Rdeča pesa
Žitna rezina  GSMO

Golaž GZ
Koruzna polenta G
Zelje v solati
Čokoladni puding  
GMOS 

Krem špinača GZM
Pire krompir M
Hrenovka
Marmorni kolač
GMJO

Zelenjavna enolončnica
s piro G
Carski praženec GJM
Mešani kompot

POPOLDANSKA MALICA

Sirova štručka GM
100% sadni sok

Polbeli kruh G
Štefani pečenka GJ
100% sadni sok

Polnozrnat kruh GO
Topljen sir
100 % sadni sok

Hrenovka
Polbeli kruh G
Redčen jabolčni sok

Carski praženec GJM
Mešani kompot



Jedilnik se lahko spremeni zaradi objektivnih razlogov. Čaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.
Živila označena z zeleno barvo so živila pridelana v občinah Laško in Radeče. Živila označena z * so ekološke pridelave.
**Kruh z manj soli. Sadje, zelenjava in mleko iz Šolske sheme s finančno podporo EU.
Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami: • žita, ki vsebujČaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.ejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) - G • jajca in proizvodi iz njih - J • arašidi in proizvodi iz njih - A • zrnje soje in proizvodi iz njih - S • mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih - M • oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih - O • ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih - R • listna zelena - Z • gorčično in sezamovo seme - Gs • volčji bob - VB • žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2. Pri kruhu in pekovskem pecivu so možne sledi S,M,J,O,Se.
Podrobnejše informacije o alergenih v živilih in jedeh lahko dobite v kuhinji.