Ponedeljek 25.09. |
Torek 26.09. |
Sreda 27.09. |
Četrtek 28.09. |
Petek 29.09. |
|
DOPOLDANSKA MALICA |
Sirova štručka |
Polnozrnati mlečni |
Sirov burek |
Črni kruh (1a) |
Pirin ekološki |
KOSILO |
Goveji golaž (9) |
Fižolova juha z |
Juha s kroglicam (9) |
Pirini njoki (1a, 3, 7) |
Špinačna juha (7, 9) |
POPOLDANSKA MALICA |
Goveji golaž (9) |
Fižolova juha z |
Hrenovka |
Rogljič z |
Paniran ribji file po |
Sirova štručka
(1a, 7)
Planinski čaj
z limono
Breskev
Goveji golaž (9)
Bela polenta (1a, 7)
Mešana solata
Goveji golaž (9)
Temni kruh (1a)
Polnozrnati mlečni
močnik (1a, 3, 7)
(mleko* Ekološke
kmetije Kranjc)
Kakavov posip (6, 7, 8)
Banana
Fižolova juha z
mletim mesom (9)
Rženi kruh (1a, 1e)
Strnjenka s sadnim
prelivom (1a, 7)
Fižolova juha z
mletim mesom (9)
Rženi kruh (1a, 1e)
Sirov burek
(1a, 3, 7)
Kefir – jagoda,
vanilija (7)
Juha s kroglicam (9)
Krompirjev pire (7)
Mesne kroglice v
paradižnikovi omaki
Hrenovka
Gorčica (10)
Rženi kruh (1a, 1c)
Črni kruh (1a)
Kuhan pršut
Razredčen sok
Paprika*
Pirini njoki (1a, 3, 7)
Piščanec-IK v
smetanovi omaki
Rdeča pesa
Grozdje
Rogljič z
marmelado (1a, 7)
Grozdje
Pirin ekološki
kruh** (1a)
Mlečni namaz
z ekološkim
drobnjakom
kmetije Očko (7)
Čaj
Špinačna juha (7, 9)
Masleni krompir
v kosih (7)
Paniran ribji file po
dunajsko (1a, 3, 4)
Zelena solata
Paniran ribji file po
dunajsko (1a, 3, 4)
Zelena solata
Ledeni čaj
Jedilnik se lahko spremeni zaradi objektivnih razlogov. Čaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.
Živila označena z zeleno barvo so živila pridelana v občinah Laško in Radeče. Živila označena z * so ekološke pridelave.
**Kruh z manj soli. Sadje, zelenjava in mleko iz Šolske sheme s finančno podporo EU.
Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami:
1 • žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) –
3 • jajca in proizvodi iz njih –
4 • ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih –
5 • arašidi in proizvodi iz njih –
6 • zrnje soje in proizvodi iz njih –
7 • mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih –
8 • oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih –
9 • listna zelena –
10 • gorčično seme –
11 • sezamovo seme –
12 • žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2
13 • volčji bob –
Pri kruhu in pekovskem pecivu so možne sledi 1, 3, 6, 7, 8, 13