Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona Aškerca




Podružnične šole - Sedraž - Jedilnik

Jedilnik

Jedilnik
25.09.2023 – 29.09.2023

  Ponedeljek
25.09.
Torek
26.09.
Sreda
27.09.
Četrtek
28.09.
Petek
29.09.
DOPOLDANSKA MALICA

Sirova štručka
(1a, 7)
Planinski čaj
z limono
Breskev 

Polnozrnati mlečni
močnik (1a, 3, 7)
(mleko* Ekološke
kmetije Kranjc
)
Kakavov posip (6, 7, 8)
Banana

Sirov burek
(1a, 3, 7)
Kefir – jagoda,
vanilija (7)

Črni kruh (1a)
Kuhan pršut
Razredčen sok
Paprika* 

Pirin ekološki
kruh**
(1a)
Mlečni namaz
z ekološkim
drobnjakom
kmetije Očko
(7)
Čaj 

KOSILO

Goveji golaž (9)
Bela polenta (1a, 7)
Mešana solata 

Fižolova juha z
mletim mesom (9)
Rženi kruh (1a, 1e)
Strnjenka s sadnim
prelivom (1a, 7)

Juha s kroglicam (9)
Krompirjev pire (7)
Mesne kroglice v
paradižnikovi omaki

Pirini njoki (1a, 3, 7)
Piščanec-IK v
smetanovi omaki
Rdeča pesa
Grozdje 

Špinačna juha (7, 9)
Masleni krompir
v kosih (7)
Paniran ribji file po
dunajsko (1a, 3, 4)
Zelena solata

POPOLDANSKA MALICA

Goveji golaž (9)
Temni kruh (1a)

Fižolova juha z
mletim mesom (9)
Rženi kruh (1a, 1e)

Hrenovka
Gorčica (10)
Rženi kruh (1a, 1c)

Rogljič z
marmelado (1a, 7)
Grozdje 

Paniran ribji file po
dunajsko (1a, 3, 4)
Zelena solata
Ledeni čaj 



Jedilnik se lahko spremeni zaradi objektivnih razlogov. Čaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.
Živila označena z zeleno barvo so živila pridelana v občinah Laško in Radeče. Živila označena z * so ekološke pridelave.
**Kruh z manj soli. Sadje, zelenjava in mleko iz Šolske sheme s finančno podporo EU.
Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami:
1 • žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) –
3 • jajca in proizvodi iz njih –
4 • ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih –
5 • arašidi in proizvodi iz njih –
6 • zrnje soje in proizvodi iz njih –
7 • mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih –
8 • oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih –
9 • listna zelena –
10 • gorčično seme –
11 • sezamovo seme –
12 • žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2
13 • volčji bob –

Pri kruhu in pekovskem pecivu so možne sledi 1, 3, 6, 7, 8, 13