Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona Aškerca

Podružnične šole - Sedraž - Jedilnik
Jedilnik
11.11.2019 – 15.11.2019

  Ponedeljek
11.11.
Torek
12.11.
Sreda
13.11.
Četrtek
14.11.
Petek
15.11.
DOPOLDANSKA MALICA

Sadni čaj
Ovseni kruh G
Pašteta SG
Vložena paprika

Jogurt M
Orehov rogljič GOSJ
Mandarina
Mleko

Sirova štručka GM
Mleko M
Suho sadje OSO2

Mlečni zdrob s
čokoladnim
posipom MGO
Banana

Jogurt s kosmiči
MGOJ
Sadje 

KOSILO

Minjon juha GJZ
Mlinci G J
Pečen piščanec
Dušeno zelje Z
Jabolčna pita JGM

Kremna cvetačna
juha MGZ
Makaronovo meso
GJZ
Riban sir M
Mešana solata

Zelenjavna juha GZM
Piščančji zrezki v omaki GZ
Pire krompir M
Zeljna solata

Prežganka JG
Štefani pečenka JMG
Riž s korenčkom
Pesa

Zelenjavna
enolončnica
s čičeriko GZ
Štruklji s skuto
MGJO
Smuti

POPOLDANSKA MALICA

Pečena bedra
Ovseni kruh G
Redčen jabolčni sok 

Polbeli kruh G
Čokoladni namaz GSOM
Čokoladno mleko MOS

Polbeli kruh G
Tunina R
Domač redčen
jabolčni sok

Ovseni kruh G
Štefani pečenka JMG
100% pomarančni sok

Štruklji s skuto
MGJO
Smuti 



Jedilnik se lahko spremeni zaradi objektivnih razlogov. Čaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.
Živila označena z zeleno barvo so živila pridelana v občinah Laško in Radeče. Živila označena z * so ekološke pridelave.
**Kruh z manj soli. Sadje, zelenjava in mleko iz Šolske sheme s finančno podporo EU.
Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami: • žita, ki vsebujČaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.ejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) - G • jajca in proizvodi iz njih - J • arašidi in proizvodi iz njih - A • zrnje soje in proizvodi iz njih - S • mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih - M • oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih - O • ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih - R • listna zelena - Z • gorčično in sezamovo seme - Gs • volčji bob - VB • žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2. Pri kruhu in pekovskem pecivu so možne sledi S,M,J,O,Se.
Podrobnejše informacije o alergenih v živilih in jedeh lahko dobite v kuhinji.