Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona Aškerca

Podružnične šole - Sedraž - Jedilnik
Jedilnik
18.10.2021 – 22.10.2021

  Ponedeljek
18.10.
Torek
19.10.
Sreda
20.10.
Četrtek
21.10.
Petek
22.10.
DOPOLDANSKA MALICA

Mlečna kaša s
čokoladnim posipom
MGO
Banana

Temna žemlja G
Šunka v ovoju
Čaj z limono
Grozdje 

Rožičeva potička
GOJM
Pinjenec M
Hruška

Koruzni kruh G
Maslo in med M
Mleko
Jabolko

Pirin kruh* G
Domač jajčni namaz JM
Kisle kumarice
Šipkov čaj

KOSILO

Goveja juha G
Svinjski zrezki v
naravni omaki MGZ
Pirini svaljki
Zelena solata s koruzo
Mandarina 

Jajčna juha JG
Makaronovo meso GJZ
Mešana solata
(zelena solata in zelje)
Vanilijev desert M

Brokolijeva juha GMZ
Rezina polbelega kruha G
Ričet s prekajenim mesom GZ
Jabolčni zavitek GM
100% jabolčni sok
razredčen z vodo

Kostna* juha z zakuho GJZ
Teletina v omaki* G
Dušen riž
Zelena solata

Kolerabična kremna
juha GMZ
Paniran oslič RJG
Krompirjeva solata

POPOLDANSKA MALICA

Polbeli kruh G
Čokoladni namaz
MOS
Mandarina

Sirova štručka GM
Vanilijev desert M

Ričet s prekajenim
mesom GZ
Žemlja G

Polbeli kruh G
Topljeni sir M
Paprika

Paniran oslić RJG
Polbeli kruh G
100% jabolčni sok
razredčen z vodo



Jedilnik se lahko spremeni zaradi objektivnih razlogov. Čaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.
Živila označena z zeleno barvo so živila pridelana v občinah Laško in Radeče. Živila označena z * so ekološke pridelave.
**Kruh z manj soli. Sadje, zelenjava in mleko iz Šolske sheme s finančno podporo EU.
Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami: • žita, ki vsebujČaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.ejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) - G • jajca in proizvodi iz njih - J • arašidi in proizvodi iz njih - A • zrnje soje in proizvodi iz njih - S • mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih - M • oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih - O • ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih - R • listna zelena - Z • gorčično in sezamovo seme - Gs • volčji bob - VB • žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2. Pri kruhu in pekovskem pecivu so možne sledi S,M,J,O,Se.
Podrobnejše informacije o alergenih v živilih in jedeh lahko dobite v kuhinji.