Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona Aškerca

Podružnične šole - Sedraž - Jedilnik
Jedilnik
19.11.2018 – 23.11.2018

  Ponedeljek
19.11.
Torek
20.11.
Sreda
21.11.
Četrtek
22.11.
Petek
23.11.
DOPOLDANSKA MALICA

Mleko in koruzni kosmiči GM
Banana

Planinski čaj
Črni kruh** G
Kisla smetana M
Jogurt M

Zeliščni čaj
Ovseni kruh G
Domač ribji namaz RM
Paprika 

Sadni čaj z medom
Polnozrnat kruh G
Kuhan pršut
Klementina

Ego napitek M
Pletenica G
Kivi
Suho sadje 

KOSILO

Brokolijeva juha GMZ
Koščki telečjega mesa v omaki GZ
Polnozrnate testenine GMJ
Zelje s fižolom

Čufti GJ
Pire krompir M
Zelena solata
Mini rogljiček MJOG

Mineštra s puranjim mesom GZ
Cmoki MGJ
Kompot

Jota s prekajenim mesom G
Domač marmorni kolač GJMO
Sadni smuti G

Prežganka JGZ
Rižota z zelenjavo Z
Zelena solata
Domač redčen jabolčni sok

POPOLDANSKA MALICA

Pašteta GS
Polbeli kruh G
100% pomarančni sok

Rogljič GM
Mleko M

Cmoki MGJ
Kompot

Jota s prekajenim mesom G
Črni kruh G

 

Polbeli kruh G
Topljeni sir M
Domač redčen jabolčni sok



Jedilnik se lahko spremeni zaradi objektivnih razlogov. Čaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.
Živila označena z zeleno barvo so živila pridelana v občinah Laško in Radeče. Živila označena z * so ekološke pridelave.
**Kruh z manj soli. Sadje, zelenjava in mleko iz Šolske sheme s finančno podporo EU.
Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami: • žita, ki vsebujČaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.ejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) - G • jajca in proizvodi iz njih - J • arašidi in proizvodi iz njih - A • zrnje soje in proizvodi iz njih - S • mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih - M • oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih - O • ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih - R • listna zelena - Z • gorčično in sezamovo seme - Gs • volčji bob - VB • žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2. Pri kruhu in pekovskem pecivu so možne sledi S,M,J,O,Se.
Podrobnejše informacije o alergenih v živilih in jedeh lahko dobite v kuhinji.