Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona Aškerca

Podružnične šole - Sedraž - Jedilnik
Jedilnik
20.05.2019 – 24.05.2019

  Ponedeljek
20.05.
Torek
21.05.
Sreda
22.05.
Četrtek
23.05.
Petek
24.05.
DOPOLDANSKA MALICA

Sezamova štručka GGs
Tekoči jogurt M
Sadje

Hot dog štručka G
Hrenovka
Gorčica Gs
Razredčen jabolčni sok
Jagode
*

Mlečna prosena kaša s
čokoladnim posipom
(lokalno mleko) GMSO
Banana 

Kruh s semeni G
Šunka
Kumarica
Mleko

Pirin kruh G
Topljeni sir M
Čaj
Zelena paprika 

KOSILO

Govedina v omaki GZ
Bela polenta G
Zelkje v solati
Melona 

Pašta fižol GZJ
Temni kruh G
Zdrobov narastek GMJS
Mešan kompot

Korenčkova juha GZ
Mleta pečenka GJZ
Rizi bizi
Pesa

Piščančje meso v
smetanovi omaki GMZ
Kruhovi cmoki GMJ
Zelje v solati

Sadni desert M

Goveja juha z
zakuho JGZ
Makaronovo meso GJZM
Zelena solata

POPOLDANSKA MALICA

Polbeli kruh G
Tunin namaz R
100% pomarančni sok
Melona

Zdrobov narastek GMJS
Mešan kompot

Mleta pečenka GJZ
Polbeli kruh G
100% jabolčni sok

Krof z marmelado GJM
Sadni desert M

Goveja juha s koščki
govedine in
zakuho JGZ
Polbeli kruh G



Jedilnik se lahko spremeni zaradi objektivnih razlogov. Čaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.
Živila označena z zeleno barvo so živila pridelana v občinah Laško in Radeče. Živila označena z * so ekološke pridelave.
**Kruh z manj soli. Sadje, zelenjava in mleko iz Šolske sheme s finančno podporo EU.
Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami: • žita, ki vsebujČaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.ejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) - G • jajca in proizvodi iz njih - J • arašidi in proizvodi iz njih - A • zrnje soje in proizvodi iz njih - S • mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih - M • oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih - O • ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih - R • listna zelena - Z • gorčično in sezamovo seme - Gs • volčji bob - VB • žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2. Pri kruhu in pekovskem pecivu so možne sledi S,M,J,O,Se.
Podrobnejše informacije o alergenih v živilih in jedeh lahko dobite v kuhinji.