Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona Aškerca




Podružnične šole - Sedraž - Jedilnik

Jedilnik

Jedilnik
14.04.2025 – 18.04.2025

  Ponedeljek
14.04.
Torek
15.04.
Sreda
16.04.
Četrtek
17.04.
Petek
18.04.
DOPOLDANSKA MALICA

Bio smuti breskev*(7)
Mlečna pletenica/
rogljič (1a, 7)
Jabolko-IK 

Hot dog štručka (1a)
Hrenovka
Gorčica
Šipkov čaj 

Kakav z bio mlekom
*
(6, 7, 8)
Ajdov kruh (1a)
Sir-mocarela (7)

Ovseni kruh (1a, 1b)
Domač tunin namaz
s čičeriko (4)
Sadni čaj
Sveža paprika
(SŠSZ)

Bio sladko pecivo
temni gozdiček*
(polžek z makom
)

(1a, 3, 7)
Čokoladni zajček (7, 8)
Mleko (SM)

KOSILO

Goveji golaž-IK (1a, 9)
Kremna koruzna
polenta (7)
Temni kruh (1a)
Hruška 

Rženi njoki (1a, 1c)
Piščančji trakci v
smetanovi omaki-IK

(1a, 7)
Radič v solati s
krompirjem 

Krompirjev pire (7)
Mesne kroglice v
paradižnikovi
omaki (1a, 9)
Zelena solata

Mesna obara  z
žličniki (1a, 3, 9)
Rženi kruh (1a)
Polnozrnat jabolčni
zavitek (1, 3, 7)

Cvetačna juha s
kroglicami (1a, 9)
Đuveč riž
Sojini polpeti
(1a, 1b, 6, 7)
Zelje v solati

POPOLDANSKA MALICA

Goveji golaž-IK (1a, 9)
Temni kruh (1a)

Obložen kruh (1a, 7)
Napitek 

Sadni jogurt (7)
Žemlja (1a)

Polnozrnat jabolčni
zavitek (1, 3, 7)
Razredčen sok

Sojini polpeti
(1a, 1b, 6, 7)
Zelje v solati
Kruh (1a)



Jedilnik se lahko spremeni zaradi objektivnih razlogov. Čaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.
Živila označena z zeleno barvo so živila pridelana v občinah Laško in Radeče. Živila označena z * so ekološke pridelave.
**Kruh z manj soli. Sadje, zelenjava in mleko iz Šolske sheme s finančno podporo EU.
Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami:
1 • žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) –
3 • jajca in proizvodi iz njih –
4 • ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih –
5 • arašidi in proizvodi iz njih –
6 • zrnje soje in proizvodi iz njih –
7 • mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih –
8 • oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih –
9 • listna zelena –
10 • gorčično seme –
11 • sezamovo seme –
12 • žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2
13 • volčji bob –

Pri kruhu in pekovskem pecivu so možne sledi 1, 3, 6, 7, 8, 13