Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona Aškerca

Podružnične šole - Sedraž - Jedilnik
Jedilnik
24.01.2022 – 28.01.2022

  Ponedeljek
24.01.
Torek
25.01.
Sreda
26.01.
Četrtek
27.01.
Petek
28.01.
DOPOLDANSKA MALICA

Polbeli kruh G
Maslo M in
marmelada
Hruška
Mleko M

Polbeli kruh G
Topljeni sir M
Paradižnik
Sadni čaj

Koruzna žemlja G
Bela kava MG
Jabolko 

Mlečni riž s čokoladnim
posipom MGO
Banana

*Pirin kruh G
Šunka v ovoju
Zeliščni čaj z medom
Paprika

KOSILO

Goveja juha GJZ
Piščančje meso
v naravni omaki
Rženi svaljki GJ
Zelena solata s koruzo
Mandarina

Jajčna juha JG
Rižota s svinjskim
mesom in zelenjavo Z
Pesa

Fižolova juha s polžki in
govejim mesom GJZ
Žemlja s semeni G
Jabolčni zavitek

Brokolijeva juha MZ
Špageti in haše omaka GJZ
Parmezan M
Pesa

Sojini polpeti JG
Pire krompir M
Kremna špinača JM
Domač puding s
smetano MGOS

POPOLDANSKA MALICA

Kajzerica
Jogurt M

Buhtelj GM
Čokoladno mleko MS

Žemlja s semeni G
Smuti

Polbeli kruh G
Čokoladni namaz MOS
Mleko

Sojini polpeti JG
Ovseni kruh GJMS
Sok



Jedilnik se lahko spremeni zaradi objektivnih razlogov. Čaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.
Živila označena z zeleno barvo so živila pridelana v občinah Laško in Radeče. Živila označena z * so ekološke pridelave.
**Kruh z manj soli. Sadje, zelenjava in mleko iz Šolske sheme s finančno podporo EU.
Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami: • žita, ki vsebujČaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.ejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) - G • jajca in proizvodi iz njih - J • arašidi in proizvodi iz njih - A • zrnje soje in proizvodi iz njih - S • mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih - M • oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih - O • ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih - R • listna zelena - Z • gorčično in sezamovo seme - Gs • volčji bob - VB • žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2. Pri kruhu in pekovskem pecivu so možne sledi S,M,J,O,Se.
Podrobnejše informacije o alergenih v živilih in jedeh lahko dobite v kuhinji.