Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona Aškerca

Podružnične šole - Sedraž - Jedilnik
Jedilnik
01.06.2020 – 05.06.2020

  Ponedeljek
01.06.
Torek
02.06.
Sreda
03.06.
Četrtek
04.06.
Petek
05.06.
DOPOLDANSKA MALICA

Rožičeva potička GJOM
Mleko M
Marelice

Koruzni kruh**G
Puranja šunka
Sadni napitek
Paradižnik 

Sadni jogurt M
Makova pletenica
GJMS
Jagode 

Voda
Buhtelj s čokolado 
GSMJO
Banana
Mleko

Domača limonada
Mini pizza GM
Paprika

KOSILO

Grahova juha GM
Piščančji paprikaš GZ
Polnozrnati kuskus G
Zeljna solata

Čufti s paradižnikovo
omako GZ
Pire krompir M
Zelena solata s koruzo
Mini roladice GMJSO

Krompirjev golaž
s hrenovko GZS
Polbeli kruh G
Jabolčni zavitek
GMJSO

Kokošja juha z
zakuho GJZ
Zelenjavno mesna
rižota GZ
Paradižnikova solata

Kremna špinačna juha GMZ
Ocvrt oslič RJG
Testeninska solata
s svežo zelenjavo
GJM

POPOLDANSKA MALICA

Sendvič GM
Jabolčni sok

Koruzni kruh** G
Pašteta S
100% pomarančni sok

Polbeli kruh G
Hrenovka z gorčico Gs
100% jabolčni sok

Sezamova štručka
G SGs
Grški jogurt M

Polbeli kruh G
Ocvrt oslič RJG
Smuti 



Jedilnik se lahko spremeni zaradi objektivnih razlogov. Čaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.
Živila označena z zeleno barvo so živila pridelana v občinah Laško in Radeče. Živila označena z * so ekološke pridelave.
**Kruh z manj soli. Sadje, zelenjava in mleko iz Šolske sheme s finančno podporo EU.
Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami: • žita, ki vsebujČaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.ejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) - G • jajca in proizvodi iz njih - J • arašidi in proizvodi iz njih - A • zrnje soje in proizvodi iz njih - S • mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih - M • oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih - O • ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih - R • listna zelena - Z • gorčično in sezamovo seme - Gs • volčji bob - VB • žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2. Pri kruhu in pekovskem pecivu so možne sledi S,M,J,O,Se.
Podrobnejše informacije o alergenih v živilih in jedeh lahko dobite v kuhinji.