Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona Aškerca

Podružnične šole - Jurklošter - Jedilnik
Jedilnik
01.06.2020 – 05.06.2020

  Ponedeljek
01.06.
Torek
02.06.
Sreda
03.06.
Četrtek
04.06.
Petek
05.06.
ZAJTRK
DOPOLDANSKA MALICA

Rožičeva potička
Mleko
Marelice
Alergeni-gluten, jajca,
oreščki, mleko

Koruzni kruh**
Puranja šunka
Sadni napitek
Paradižnik 
Alergeni-gluten

Sadni jogurt
Makova pletenica
Jagode
Alergeni-mleko,
gluten, jajca, soja

Voda
Buhtelj s čokolado
Banana
Mleko  
Alergeni-gluten,
soja, mleko,
jajca, oreščki

Domača
limonada
Mini pizza
Paprika
Alergeni-gluten,
mleko

KOSILO

Grahova juha
Piščančji paprikaš
Polnozrnati kuskus
Zeljna solata
Alergeni-gluten,
mleko, listna zelena

Čufti s
paradižnikovo
omako
Pire krompir
Zelena solata
s koruzo
Sadna solata
Alergeni-gluten,
listna zelena, mleko

Krompirjev golaž
s hrenovko
Polbeli kruh
Jabolčni zavitek
Alergeni-gluten,
listna zelena, soja,
mleko, jajca, oreščki

Kokošja juha
z zakuho
Zelenjavno
mesna rižota
Paradižnikova
solata
Alergeni-gluten,
listna zelena, jajca

Kremna
špinačna juha
Ocvrt oslič
Testeninska
solata s svežo
zelenjavo
Alergeni-ribe, jajca,
gluten, mleko,
listna zelena



Jedilnik se lahko spremeni zaradi objektivnih razlogov. Čaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.
Živila označena z zeleno barvo so živila pridelana v občinah Laško in Radeče. Živila označena z * so ekološke pridelave.
**Kruh z manj soli. Sadje, zelenjava in mleko iz Šolske sheme s finančno podporo EU.
Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami: • žita, ki vsebujČaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.ejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) - G • jajca in proizvodi iz njih - J • arašidi in proizvodi iz njih - A • zrnje soje in proizvodi iz njih - S • mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih - M • oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih - O • ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih - R • listna zelena - Z • gorčično in sezamovo seme - Gs • volčji bob - VB • žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2. Pri kruhu in pekovskem pecivu so možne sledi S,M,J,O,Se.
Podrobnejše informacije o alergenih v živilih in jedeh lahko dobite v kuhinji.