Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona Aškerca

Podružnične šole - Jurklošter - Jedilnik
Jedilnik
19.11.2018 – 23.11.2018

  Ponedeljek
19.11.
Torek
20.11.
Sreda
21.11.
Četrtek
22.11.
Petek
23.11.
ZAJTRK

Mlečna kaša
Banana
Alergeni-mleko,
gluten

Kamilični čaj
Polbeli kruh
Rezina sira
Sadje
Alergeni-gluten,
mleko

Mleko
Orehova štručka
Sadje
Alergeni-mleko,
gluten, oreščki

Sadni čaj
Črni kruh
Med in maslo
Sadje
Alergeni-gluten,
mleko

Šipkov čaj
z medom
Polbeli kruh
Umešana jajčka
Sadje
Alergeni-gluten,
jajca

DOPOLDANSKA MALICA

Čaj z medom
Polnozrnat kruh
Kuhan pršut
Klementina
Alergeni-mleko,
gluten

Domač redčen
jabolčni sok

Kmečki kruh**
Čokoladni namaz
Jogurt  
Alergeni-gluten,
mleko, soja,
gluten, oreščki

Čaj
Ovseni kruh
Domač ribji
namaz
Zelena paprika
Alergeni-gluten,
ribe, mleko

Ego napitek
Buhtelj
Mešano sadje
Alergeni-mleko,
gluten, jajca

Mleko in koruzni
kosmiči
Banana
Suho sadje
Alergeni-gluten,
mleko, oreščki

KOSILO

Brokolijeva juha
Koščki telečjega
mesa v omaki
Polnozrnate testenine
Zelje s fižolom
Alergeni-gluten,
listna zelena, jajca

Mineštra s puranjim
mesom
Cmoki
Kompot
Alergeni-gluten,
mleko, jajca

Jota s prekajenim
mesom
Domač marmorni
kolač
Smuti
Alergeni-gluten,
jajca, mleko, oreščki

Čufti v omaki
Pire krompir
Pesa
Vanilijev jogurt
Alergeni-gluten,
jajca, mleko

Prežganka
Rižota z zelenjavo
Zelena solata
Domač redčen
jabolčni sok

Alergeni-jajca,
gluten, listna zelena, 



Jedilnik se lahko spremeni zaradi objektivnih razlogov. Čaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.
Živila označena z zeleno barvo so živila pridelana v občinah Laško in Radeče. Živila označena z * so ekološke pridelave.
**Kruh z manj soli. Sadje, zelenjava in mleko iz Šolske sheme s finančno podporo EU.
Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami: • žita, ki vsebujČaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.ejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) - G • jajca in proizvodi iz njih - J • arašidi in proizvodi iz njih - A • zrnje soje in proizvodi iz njih - S • mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih - M • oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih - O • ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih - R • listna zelena - Z • gorčično in sezamovo seme - Gs • volčji bob - VB • žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2. Pri kruhu in pekovskem pecivu so možne sledi S,M,J,O,Se.
Podrobnejše informacije o alergenih v živilih in jedeh lahko dobite v kuhinji.