Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona Aškerca




Podružnične šole - Jurklošter - Jedilnik

Jedilnik

Jedilnik
26.05.2025 – 30.05.2025

  Ponedeljek
26.05.
Torek
27.05.
Sreda
28.05.
Četrtek
29.05.
Petek
30.05.
ZAJTRK
DOPOLDANSKA MALICA

Temni kruh (1a)
Tunin namaz (4, 7)
Paradižnik
Čaj 

Bio pšenično sladko pecivo
s kakavom in marmelado (1a, 3, 7, 8)
Jagode (SŠSZ)
Mleko-IK (7)

Mlečni riž s proseno
kašo z eko mlekom* (7)
Čokoladni posip (6, 7, 8)
Banana 

Suha salama
Kumare
Temni kruh (1a)
Ledeni čaj 

Eko pirin kruh** (1a)
Sir-IK
Sveža zelenjava
Limonada 

KOSILO

Obara iz svinjskega mesa,
zelenjave in polnozrnatih žličnikov (1a, 3, 9)
Rženi kruh (1a)
Čokoladni puding s smetano (3, 6, 7, 8)

Prežganka (1a, 3, 9)
Piščančji ražnjiči-IK
Domača pirina solata s
sirom in svežo zelenjavo (1a, 7)
Napitek 

Juha z zakuho (1a, 9)
Goveji trakci v gobovi
omaki (lokalna pridelava gob) (9)
Testenine (1a, 3,)
Zelena  solata 

Pasulj s kranjsko klobaso (1a, 9)
Žemlja (1a)
Biskvit s sadjem (1a, 3, 7)

Zelenjavna juha (9)
Krompirjeva solata s kumaram
Ribji file (1a, 3, 4, 9)
Sladoled-IK 



Jedilnik se lahko spremeni zaradi objektivnih razlogov. Čaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.
Živila označena z zeleno barvo so živila pridelana v občinah Laško in Radeče. Živila označena z * so ekološke pridelave.
**Kruh z manj soli. Sadje, zelenjava in mleko iz Šolske sheme s finančno podporo EU.
Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami:
1 • žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) –
3 • jajca in proizvodi iz njih –
4 • ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih –
5 • arašidi in proizvodi iz njih –
6 • zrnje soje in proizvodi iz njih –
7 • mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih –
8 • oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih –
9 • listna zelena –
10 • gorčično seme –
11 • sezamovo seme –
12 • žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2
13 • volčji bob –

Pri kruhu in pekovskem pecivu so možne sledi 1, 3, 6, 7, 8, 13