Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona Aškerca

Podružnične šole - Jurklošter - Jedilnik
Jedilnik
11.11.2019 – 15.11.2019

  Ponedeljek
11.11.
Torek
12.11.
Sreda
13.11.
Četrtek
14.11.
Petek
15.11.
ZAJTRK

Mlečni riž
Banana
Alergeni-mleko

Zeliščni čaj
Pečeno
vmešano jajce
Kmečki kruh**
Ringlo
Alergeni-jajca,
gluten

Čaj z limono
Črni kruh
Piščančja prsa
Paprika
Alergeni-gluten

Šipkov čaj
Ovseni kruh
Zelenjavni namaz
Sadje
Alergeni-gluten,
mleko

Mleko
Maslo  

in med
Pirin kruh

Jabolko
Alergeni-mleko,
gluten

DOPOLDANSKA MALICA

Sadni čaj
Ovseni kruh
Pašteta
Vložena paprika
Alergeni-gluten, soja

Jogurt
Orehov rogljič
Mandarina
Mleko
Alergeni-mleko,
gluten, soja,
jajca, oreščki

Sirova štručka
Mleko
Suho sadje
Alergeni-gluten,
mleko, soja, oreščki,
žveplov dioksid
in sulfiti 

Mlečni zdrob s
čokoladnim
posipom
Banana
Alergeni-mleko,
gluten, oreščki

Jogurt
s kosmiči
Sadje
Alergeni-mleko,
gluten, oreščki,
jajca

KOSILO

Minjon juha
Mlinci
Pečen piščanec
Dušeno zelje
Jabolčna pita
Alergeni-gluten,
jajca, listna zelena,
mleko

Kremna
cvetačna juha
Makaronovo meso
Riban sir
Mešana solata
Alergeni-mleko,
gluten, listna
zelena, jajca

Zelenjavna juha
Piščančji zrezki
v omaki
Pire krompir
Zeljna solata
Alergeni-gluten,
listna zelena, mleko

Prežganka
Štefani pečenka
Riž s korenčkom
Pesa
Alergeni-jajca,
gluten, mleko

Zelenjavna
enolončnica
s čičeriko
Štruklji s skuto
Smuti
Alergeni-gluten,
istna zelena, mleko,
jajca, oreščki



Jedilnik se lahko spremeni zaradi objektivnih razlogov. Čaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.
Živila označena z zeleno barvo so živila pridelana v občinah Laško in Radeče. Živila označena z * so ekološke pridelave.
**Kruh z manj soli. Sadje, zelenjava in mleko iz Šolske sheme s finančno podporo EU.
Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami: • žita, ki vsebujČaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.ejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) - G • jajca in proizvodi iz njih - J • arašidi in proizvodi iz njih - A • zrnje soje in proizvodi iz njih - S • mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih - M • oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih - O • ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih - R • listna zelena - Z • gorčično in sezamovo seme - Gs • volčji bob - VB • žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2. Pri kruhu in pekovskem pecivu so možne sledi S,M,J,O,Se.
Podrobnejše informacije o alergenih v živilih in jedeh lahko dobite v kuhinji.