Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona Aškerca

Podružnične šole - Jurklošter - Jedilnik
Jedilnik
20.05.2019 – 24.05.2019

  Ponedeljek
20.05.
Torek
21.05.
Sreda
22.05.
Četrtek
23.05.
Petek
24.05.
ZAJTRK

Sadni čaj
Domač namaz
iz skute in sadja

Koruzni kruh
Sadje
Alergeni-mleko,
listna zelena, gluten

Koruzni kosmiči
z mlekom
Sadje
Alergeni-mleko,
gluten, jajca,
oreščki

Šipkov čaj
Polbeli kruh
Maslo in med  
Sadje
Alergeni-gluten,
mleko 

Kamilični čaj
Umešana jajčka
Kruh s semeni
Paprika
Alergeni-jajca,
gluten

Mleko
Mlečni rogljič
Sadje
Alergeni-mleko,
gluten, jajca

DOPOLDANSKA MALICA

Sezamova štručka
Tekoči jogurt
Sadje
Alergeni-gluten,
mleko, volčji bob

Hot dog štručka
Hrenovka
Gorčica
Razredčen jabolčni sok
Jagode*
Alergeni-gluten,
volčji bob

Mlečna prosena kaša
s čokoladnim
posipom
(lokalno mleko)
Banana
Alergeni-gluten,
mleko, soja, oreščki

Kruh s semeni
Šunka
Kumarica
Mleko 
Alergeni-gluten,
mleko

Pirin kruh
Topljeni sir
Čaj
Zelena paprika
Alergeni-gluten,
mleko

KOSILO

Goveji golaž
Polenta
Zelena solata
s koruzo
Alergeni-mleko,
gluten, listna zelena

Pašta fižol
Temni kruh
Rižev narastek
Mešan kompot
Alergeni-gluten,
listna zelena,
jajca, mleko

Korenčkova juha
Mleta pečenka
Pire krompir
Pesa
Alergeni-gluten,
listna zelena, jajca

Lahka zelenjavna
juha
Puranje meso
v smetanovi omaki
Kruhovi cmoki
Zelje v solati
Alergeni-gluten,
mleko, listna
zelena, jajca

Goveja juha z zakuho
Makaronovo meso
Zelena solata
Alergeni-jajca, gluten,
listna zelena, mleko



Jedilnik se lahko spremeni zaradi objektivnih razlogov. Čaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.
Živila označena z zeleno barvo so živila pridelana v občinah Laško in Radeče. Živila označena z * so ekološke pridelave.
**Kruh z manj soli. Sadje, zelenjava in mleko iz Šolske sheme s finančno podporo EU.
Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami: • žita, ki vsebujČaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.ejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) - G • jajca in proizvodi iz njih - J • arašidi in proizvodi iz njih - A • zrnje soje in proizvodi iz njih - S • mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih - M • oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih - O • ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih - R • listna zelena - Z • gorčično in sezamovo seme - Gs • volčji bob - VB • žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2. Pri kruhu in pekovskem pecivu so možne sledi S,M,J,O,Se.
Podrobnejše informacije o alergenih v živilih in jedeh lahko dobite v kuhinji.