Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona Aškerca

Podružnične šole - Jurklošter - Jedilnik
Jedilnik
14.01.2019 – 18.01.2019

  Ponedeljek
14.01.
Torek
15.01.
Sreda
16.01.
Četrtek
17.01.
Petek
18.01.
ZAJTRK

Mlečni močnik
Banana
Alergeni-mleko,
gluten

Mleko
Črni kruh
Maslo, med
Hruška
Alergeni-mleko,
gluten

Pletenica
Kakav
Pomaranča
Alergeni-gluten,
jajca, mleko

Zeliščni
Polbeli kruh
Domač jajčni
namaz
Jabolko
Alergeni-gluten,
mleko, jajca 

Ovseni kruh
Paprika
Sadni čaj
Alergeni-gluten

DOPOLDANSKA MALICA

Koruzni kruh
Pašteta
Čaj
Kisle kumarice
Alergeni-gluten,
soja

Polbeli kruh**
Šunka
Čaj
Mleko  
Alergeni-m

Orehov rogljič
Mleko
Hruška
Alergeni-gluten,
mleko, soja, jajca,
oreščki

Tekoč jogurt
Koruzni kosmiči
Banana
Alergeni-mleko,
jajca, soja,
gluten, oreščki

Pirin kruh
Rezina sira
100% pomarančni sok

Korenje
Alergeni-gluten, mleko

KOSILO

Juha z jajčko
Puran v smetanovi
omaki
Polnozrnat kus kus
Alergeni-gluten,
listna zelena, jajca,
soja, oreščki

Jota s koščki mesa
Marmorni kolač
100% jabolčni sok
Alergeni-gluten,
listna zelena, jajca,
soja, oreščki

Goveji zrezki v
zelenjavni omaki
Peresniki
Pesa  
Alergeni-gluten,
listna zelena,
jajca, soja

Juha
Svinjska
pečenka
Riž
Zelena solata
Alergeni-gluten,
jajca

Golažova juha
Domač puding
s smetano
Alergeni-gluten,
mleko, oreščki



Jedilnik se lahko spremeni zaradi objektivnih razlogov. Čaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.
Živila označena z zeleno barvo so živila pridelana v občinah Laško in Radeče. Živila označena z * so ekološke pridelave.
**Kruh z manj soli. Sadje, zelenjava in mleko iz Šolske sheme s finančno podporo EU.
Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami: • žita, ki vsebujČaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.ejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) - G • jajca in proizvodi iz njih - J • arašidi in proizvodi iz njih - A • zrnje soje in proizvodi iz njih - S • mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih - M • oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih - O • ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih - R • listna zelena - Z • gorčično in sezamovo seme - Gs • volčji bob - VB • žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2. Pri kruhu in pekovskem pecivu so možne sledi S,M,J,O,Se.
Podrobnejše informacije o alergenih v živilih in jedeh lahko dobite v kuhinji.