Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona AškercaProjekti - Arhiv projektov


ZMAJI MIRU iEARN 2014

ZMAJI MIRU

V tem šolskem letu je naša šola ponovno sodelovala v mednarodnem projetku Zmaji miru (Talking kites all over the world).
V projekt Talking kites all over the World se je šola vključila sredi šolskega leta 2010/2011. Bistvo iEARN projektov je uporaba informacijsko-komunikacijske tehnologije za izboljšavo kvalitete poučevanja in učenja.
Naše dejavnosti zajemajo spoznavanje dediščine Janusza Korczaka in otrokovih pravic. UNESCO mu je posvetil leto 2012. Korczak je bil poljski zdravnik, pisatelj, urednik otroških časopisov, ustanovitelj in ravnatelj sirotišnic. Poleg tega je bil tudi velik zagovornik otrokovih pravic. S tem projektom želimo otroke spodbuditi k razmišljanju o različnih pogojih za življenje v različnih delih sveta. Želimo poudariti pomen otrokovih pravic. Projekt tudi poudarja potrebo po strpnosti in sprejemanju drugačnosti.
Projekt poteka vedno 21. marca; enakonočje, dan lutk, dan strpnosti.
V okviru projekta izdelujemo Zmaje miru, na katere z risanjem, pisanjem upodobimo misli, želje in sanje za boljši svet. Zmaje smo skupaj z otroci iz vrtca spuščali v zrak na šolskem igrišču v petek, 3. šolsko uro. Zmaji so tako ponesli naše misli in želje v nebo.

koordinatorica Nuša Ocvirk

DEŽELAK Karmen
04. maj 2014


<< Nazaj