Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona AškercaProjekti - Arhiv projektov


Projekt iEARN

V letošnjem šolskem letu na OŠ Antona Aškerca Rimske Toplice sodelujemo v mednarodnem projektu iEARN (International Education and Resource Network).Glavna ideja projekta je: Učiti se s Svetom in ne le o Svetu.

iEARN je mednarodni svetovni izobraževalni program učencev vseh starosti in učiteljev, ki sodelujejo v najrazličnejših projektih, v katerih razvijajo komunikacijske spretnosti v različnih jezikih, uporabo IKT, spodbujajo sodelovalno učenje, skupinsko delo in obenem vplivajo na kvaliteto življenja na našem planetu.

Projekti zajemajo vsa področja pouka in življenja: kulturo, literaturo, naravoslovje in družboslovje, umetnost, jezike,… Vsak projekt vodi določena država in delo spletne skupnosti predstavi na spletni strani.

V mirovnem projektu MACHINTO sodelujemo z Japonsko in Kanado.  V oktobru so na šolo prispele 4 slikanice z naslovom MACHINTO – darilo šole iz Osake na Japonskem. Hirošima in Nagasaki naj se nikoli več ne ponovita. Pred natanko 66 leti je svet pretresla najhujša grozota v moderni zgodovini človeštva. 6.8.1945  je v Hirošimi na Japonskem razneslo "fantka", jedrsko bombo, ki jo je na mesto odvrgla ameriška vojska, eksplozija pa je zahtevala okoli 150.000 smrtnih žrtev. Posledice radiacije čutijo še danes. Otroci ta del zgodovine spoznajo skozi slikanico, ki je napisana z japonskimi pismenkami. Prispela je z angleškim prevodom učencev. V spomin na otroke, ki so najbolj nedolžne žrtve vojn bomo v tem šolskem letu zgubali tisoč žerjavov in jih nekaj poslali vrstnikom na Japonsko in v Kanado. Na Japonsko pa je že odpotovalo sonce iz blaga -  s podpisi otrok.

 

GALERIJA - ZMAJI MIRU

GALERIJA - TULIPANI IN NARCISE

 

vodja projekta Nuša Ocvirk

DEŽELAK Karmen
11. junij 2012


<< Nazaj