Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona Aškerca
Projekti - Arhiv projektov


SIMBIOZA GIBA

Tudi letos smo v tednu od 16. – 20. 10. 2017, sodelovali v projektu SIMBIOZA GIBA. Učenci prvega in druga triletja so k uri športa povabili svoje babice, dedke, tete in strice ter vse, ki so jim blizu.
Drugošolci, tretješolci in petošolci so skupaj s svojimi bližnjimi telovadili v telovadnici. S plesom v skupinah smo se ogreli in pričarali veselo vzdušje. Babice, dedke, tete in mame smo s pozibavanjem ob otroški glasbi vrnili nazaj v čas njihovo mladosti. Z zabavnimi igrami (Ribič, Potapljanje ladjic, Hobotnica, Kača, Spomin…) smo stopnjevali vzdušje in ena ura je kar prehitro minila.
S prvošolci in četrtošolci pa smo odšli na sprehod po Ruski stezi. Poleg lahkotne hoje smo si na energijskih točkah, ki so postavljene med drevesi ob robu travnika, deloma pa tudi ob Ruski stezi, polnili baterije. Na stezi dolgi 1216 m smo na vsakih 200m izvajali različne vaje kot so poskoki, teki, počepi in s tem poskrbeli za dvig srčnega utripa. Na koncu proge smo se zmasirali in potelovadili.
Če bi lahko opisala kakšen je bil teden, lahko rečem, da smo preživeli lepe ure druženja in s športom poskrbeli za svoje zdravje. Babice, dedki, tete, mamice in atiji so se z veseljem odzvali povabilu. Otroci pa so bili veseli obiska. Povabljenci so se strinjali, da bi se tudi naslednjič udeležili športnih dejavnostih s svojimi vnuki, nečaki, sosedi…

Koordinatorica in izvajalka simbioze giba Monika Randjelović 

DEŽELAK Karmen
28. december 2017


<< Preglej vse novice