Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona AškercaProjekti - Arhiv projektov


ZMAJI MIRU 2016/2017

Naša šola tudi v šolskem letu 2016/2017 sodeluje v mednarodnem projektu iEarn Zmaji miru (Talking Kites Around the World).

V okviru projekta smo izdelali različne oblike zmajev iz različnih materialov (papir, odpadne vrečke). Nismo pa jih samo izdelovali. Razmišljali smo tudi o pravicah otrok, o tem, kako živijo otroci drugod po svetu, o strpnosti in sprejemanju drugačnosti. Svoje misli smo zapisali tako na zmaje kot tudi na papir.
Na prvi pomladni dan, v torek, 21. 3. 2017, smo izdelane zmaje lahko končno spustili v zrak. Vreme nam je bilo naklonjeno, saj nas je razveselilo sonce in ravno prav močan veter. Slednji je pripomogel, da so zmaji leteli višje in dlje, ter s tem ponesli naše misli visoko v zrak, v upanju, da dosežejo svoj namen.

V projektu so sodelovali vsi učenci razredne stopnje in posamezni oddelki predmetne stopnje centralne šole, učenci PŠ Zidani Most, PŠ Jurklošter, PŠ Sedraž in PŠ Laziše. Pri izdelovanju zmajev so sodelovali tudi otroci skupin 4 in 5 vrtca Ostržek. Na dan D pa so se nam na igrišču z baloni pridružili tudi vsi ostali otroci vrtca skupaj s svojimi vzgojiteljicami.

Bil je lep, zabaven in igriv dan.

Koordinatorica projekta: Daniela Babič

DEŽELAK Karmen
14. avgust 2017


<< Nazaj