Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona AškercaProjekti - Arhiv projektov


ZAKLJUČEK PROJEKTA NARCISE IN TULIPANI

V letošnjem šolskem letu se je naša šola vključila v dva projekta, ki že več let potekata v okviru iEARN-a. Izvajali smo projekt Zmaji miru (Talking Kites Around the World) in projekt Narcise in tulipani (Daffodils and Tulips).

V projekt Narcise in tulipani se lahko vključijo učenci različnih starosti iz vsega sveta. Učenci iz različnih koncev sveta sadijo čebulice narcis in tulipanov v zadnjem tednu novembra na naši polobli oz. zadnji teden v aprilu na južni polobli. Naravoslovni projekt je naravnan raziskovalno. Učenci opazujejo rast tulipanov, spremljajo in beležijo različne spremenljivke (temperaturo, sončno obsevanje …) in opazujejo, kdaj narcise/tulipani vzbrstijo in kdaj zacvetijo.

V projekt so se letos vključili učenci 3. razreda matične šole pod mentorstvom učiteljice Daniele Babič, učenci 1., 2. in 3. razreda PŠ Jurklošter pod mentorstvom učiteljice Magdalene Stopinšek, učenci 1. in 2. razreda PŠ Zidani Most pod mentorstvom učiteljice Mirice Štaut in učenci 2. razreda matične šole pod mentorstvom učiteljice Klare Trkaj.

Ob zaključku projekta smo dogajanje strnili v PowerPoint projekcijah, ki si jih lahko ogledate v priponkah.

2. razred

3. razred

1., 2. razred PŠ Zidani Most

1., 2., 3. razred PŠ Jurklošter

 

Koordinatorica projekta: Klara Trkaj

DEŽELAK Karmen
14. avgust 2016


<< Nazaj