Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona AškercaProjekti - Arhiv projektov


Svečana mednarodna policijska akademija IPA v Rimskih Termah

V soboto, 9. 4. 2016, so se naši učenci udeležili svečane akademije ob 25. obletnici IPA - Mednarodne policijske zveze, sekcije Slovenija.

Častno gostje proslave so bili gospa Vesna GYŐRKŐS ŽNIDAR, ministrica za notranje zadeve RS, gospod Marjan FANK, generalnegi direktor
Policije, gospod Stanislav MIKUŽ, direktor Uprave za carine, gospod Jože Senica,podžupan Občine Laško, gospod Valery ARAKELOV, lastnik in
direktor hotelov Rimske Terme.

Svečane Mednarodne policijske akademije so se udeležile uradne delegacije IPA sekcij iz Avstrije, Italije, Madžarske, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Češke, Slovaške in Poljske ter Norveške.

Vokalna skupina ÅŽrek je pod vodstvom mentorice Alenke Štigl popestrila proslavo z izvedbo pesmi Marička potička. Na violini sta pevce spremljala Marija Terezija KOLMAN in Matevž ROŽEJ. Naslednja pesem, ki so jo zapeli je bila Sonce pomladi (Pepel in kri). Jaka HLIŠ je pevce spremljal na kitari, Nejc ULČNIK na kahonu, učiteljica Alenka ŠTIGL pa na klavirju. Svoj nastop so zaključili z izborom pesmi slovenskih mladinskih filmov, Gremo v kino.

Gašper Stupan je kot Aškerčev turist v angleščini predstavil naš zadnji idejni turistični projekt, Ruska steza. Udeležencem svečane Mednarodne policijske akademije je predstavil kratko zgodovino Ruskesteze, naše načrte, na koncu pa jih je povabil, da sami doživijo čar naše čudovite pešpoti.

Našim učencem in mentoricam čestitam za nastop na najvišji ravni!

DEŽELAK Karmen
14. avgust 2016


<< Nazaj