Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona AškercaUčenci - Šolski parlament


26. NACIONALNI OTROŠKI PARLAMENT

V ponedeljek, 26, 4. 2016, se je učenka naše šole Katja Lipovšek kot poročevalka skupaj z mentorico Dušanko Klančar udeležila 26. nacionalnega Otroškega parlamenta v Državnem zboru v Ljubljani.

V prvem delu zasedanja sta mlade poslance pozdravila dr. Milan Brglez, predsednik Državnega zbora in Borut Bahor, predsednik države, ki je celo uro odgovarjal na vprašanja, ki so mu jih zastavljali posamezni otroški poslanci.

Po kratkem odmoru, so se mladi poslanci razdelili v štiri delovne skupine, kjer so razpravljali o letošnjo temi Pasti mladostništva. V njih so se pogovarjali o naslednjih temah: "Pasti interneta in socialnih omrežij", "Ko pride do stiske, kam po pomoč", "Nasilje in medvrstniško nasilje" ter "Samopodoba in mladostnik".V drugem delu zasedanja so se jim pridružili še starejši kolegi in vidnejši predstavniki naše družbe kot predsednik vlade Miro Cerar, poslanka Ljudmila Novak, varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer, minister za javno upravo Boris Koprivnikar in nekaj visokih predstavnikov različnih ministrstev ter predstavniki vseh parlamentarnih skupin. . Učenci parlamentarci so na tajnem glasovanju tudi izbirali temo za naslednji 27. Otroški parlament. Odločili so, da bodo drugo leto govorili o temi: "Otroci in načrtovanje prihodnosti".

Dan v Državnem zboru smo zaključili s predavanjem o delu državnega zbora in naše vlade ter s kosilom.

DEŽELAK Karmen
27. junij 2016


<< Nazaj