18. feb 2018
Osnovna šola Antona Aškerca Rimske Toplice
 


                                         Jedilnik 19.2. – 23.2.                                                    

  ponedeljek
19.2.

POČITNICE
torek
20.2.

POČITNICE 
sreda
21.2.

POČITNICE 

četrtek
  22.2.

POČITNICE 

petek
23.2.

POČITNICE
ZAJTRK

Mlečni zdrob M
Banana
 

Kakav M
Makovka GM
Sadje

Domač jabolčni sok
Ovseni kruh G
Šunka v ovitku
Sadje

Sadni čaj
Carski praženec GJM
Sadje
Ovseni kruh G
Domač ribji namaz R
Sadje
DOPOLDANSKA
MALICA

Polnozrnat kruh G
Maslo in marmelada M
Čaj
Naši hruška

Kmečki kruh** G
Kuhan pršut 
Čaj
Vložena paprika
Mleko

Koruzni k kosmiči na mleku MGJ
Banana
 

Marmeladni buhtelj
Limonada
Klementina
 
Pirin kruh G
Rezina sira M
Čaj z medom
Mešano sadje
 
KOSILO Korenčkova juha G
Piščančje meso v smetanovi omaki GM
Polnozrnati kus-kus G
Zelena solata z radičem
Segedin golaž s koruzno polento GZ
Kmečki kruh** G
Domač marmorni kolač GMJO

   

Cvetačna juha GMZ
Drobne testenine GJ
Omaka z govejega mesa in zelenjave GZ
Pesa     

Čufti v omaki GZ
Pire krompir M
Solata s koruzo G
Grški jogurt M
 
Fižolova juha z zakuho GJZ
Ajdovi štruklji z orehi GJMO
Kompot 
 
POPOLDANSKA
MALICA

Sendviči GM
100% pomarančni sok
 

Segedin golaž s koruzno polento GZ
Kmečki kruh** G
          

Topljeni sir M
Polbeli kruh G
Kefir* M
 

Mlečna pletenica G
Grški jogurt M

 
Ajdovi štruklji z orehi GJMO
Kompot
                      


opomba: 

Jedilnik se lahko spremeni zaradi objektivnih razlogov. 
Živila označena z zeleno barvo so živila pridelana v občinah Laško in Radeče. Živila označena z * so ekološke pridelave.
Čaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda.
**Kruh z manj soli.
Sadje, zelenjava in mleko iz Šolske sheme, s finančno podporo EU.

Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami: • žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) - G • jajca in proizvodi iz njih - J • arašidi in proizvodi iz njih - A • zrnje soje in proizvodi iz njih - S • mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih - M • oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih - O • ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih - R • listna zelena - Z • gorčično in sezamovo seme - Gs • volčji bob - VB • žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2

Pri kruhu in pekovskem pecivu so možne sledi S,M,J,O,Se.
Podrobnejše informacije o alergenih v živilih in jedeh lahko dobite v kuhinji.


  Želimo vam dober tek!
 


 
OŠ ANTONA AŠKERCA RIMSKE TOPLICE

Aškerčeva 1,
3272 Rimske Toplice
tel: 03 / 733 82 30
fax: 03 / 733 82 39

e-pošta
© 2009 - 2018 OŠAART - Vse pravice pridržane - Zasebnost in piškotki www.markdesign.si
Struktura strani