24. sep 2017
Osnovna šola Antona Aškerca Rimske Toplice
 


                                         Jedilnik 18. 9. – 22. 9.                                                    

  ponedeljek
18. 9.

POČITNICE
torek
19. 9.

POČITNICE
sreda
20. 9.

POČITNICEiiii
četrtek
21. 9.

POČITNICE
petek
22. 9.

POČITNICE
ZAJTRK Mlečni riž s čokolada MGO
Banana
 
Polnozrnat kruh GO
Maslo M
Kakav MO
Sadje
Pečena rezina kruha GJ
100% pomarančni sok
Sadje
Pašteta brez konzervansov
Polbeli kruh G
Zeliščni čaj
Sadje
Rogljič z orehom GJO
Sadni čaj
Sadje
 
DOPOLDANSKA
MALICA
Domač ribji namaz R
Polnozrnat kruh GO
Paprika
Domač ledeni čaj
 
Koruzni kruh**G
Puranje prsi
Zeliščni čaj
 Jabolka
 
Temna žemlja G
Rezina sira M
100% jabolčni sok redčen z vodo
Hruška
 
Pinjenec M
Sezamova
pletenica G Gs
Slive
 
Pirin kruh G
Maslo in med M
Mleko M
Sadje
 
KOSILO Pečen piščanec
Riž
Kuhano mlado korenje
Zeljna solata
Banane
Krompirjev golaž G
Telečja hrenovka
Koruzni kruh**G
Jogurt* M

Krem špinačna juha M
Pečenka iz mletega mesa GJ
Testeninska solata iz polnozrnatih testenin s papriko in koruzo GJ

Goveja juha z rezanci GJ
Govedina
Pražen krompir
Zelena solata
Mineštra s stročnicami
in zakuho GJ
Domače sadno pecivo iz polnozrnate moke GJ
Kompot
POPOLDANSKA
MALICA
Polnozrnat kruh GMO
Pečena bedra
100% jabolčni sok

 
Buhtelj GMJ
Jogurt*
 
Pečenka iz mletega mesa GJ
Polbeli kruh G
100% pomarančni sok
 
Goveja juha z rezanci in govedino GJ
Polbeli kruh G
 
Mineštra s stročnicami in zakuho GJ
Polbeli kruh G

 


opomba: 

Jedilnik se lahko spremeni zaradi objektivnih razlogov.
Živila označena z zeleno barvo so živila pridelana v občinah Laško in Radeče. Živila označena z * so ekološke pridelave.
Čaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda. 
Sadje, zelenjava in mleko iz Šolske sheme.

Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami: • žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) - G • jajca in proizvodi iz njih - J • arašidi in proizvodi iz njih - A • zrnje soje in proizvodi iz njih - S • mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih - M • oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih - O • ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih - R • listna zelena - Z • gorčično in sezamovo seme - Gs • volčji bob - VB • žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2
Pri kruhu in pekovskem pecivu so možne sledi S,M,J,O,Se. Podrobnejše informacije o alergenih v živilih in jedeh lahko dobite v kuhinji .

 

  Želimo vam dober tek!
 


 
OŠ ANTONA AŠKERCA RIMSKE TOPLICE

Aškerčeva 1,
3272 Rimske Toplice
tel: 03 / 733 82 30
fax: 03 / 733 82 39

e-pošta
© 2009 - 2017 OŠAART - Vse pravice pridržane - Zasebnost in piškotki www.markdesign.si
Struktura strani