Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona Aškerca
Projekti - Eko šola - Eko dnevi


EKO DAN 2015

Danes je delovna sobota, saj smo bili 2. januarja doma. Učilnice predmetne stopnje so čez noč postale delavnice: uredništvo šolskih novinarjev, EKO delavnice: likovno ustvarjanje na temo ekologija, urejanje okolice šole, ureditev visoke grede, zbiralna akcija starega papirja v kraju, izdelava opozorilnih napisov za varčevanje s papirnatimi brisačami, ureditev okolice šole (polaganje plošč, pometanje) in delavnic na temo Evropska vas - Romunija. Istočasno je potekalo tekmovanje iz Prve pomoči in obisk Aškerčeve domačije skupaj z učenci OŠ Antona Aškerca Velenje. Ti so se nam pridružili na 7. taboru skriti zaklad: Berem in ustvarjam. Vse delo je potekalo v čudovitem sončnem vremenu in z obilico smeha.
Novinarke šolskega radija - Eva, Pika, Klementina in Kaja smo skrbno dokumentirale dogajanje na naši šoli. Prvošolci so poslušali Romunsko pravljico in na podlagi te so naredili slikanico. Drugošolci so naredili škatle za svinčnike; uporabili so karton in toaletni papir. Tretješolci so ustvarili strašnega grofa Drakulo iz odpadnih materialov. Četrti in peti razred ter delavnica Evropska vas so delali na predstavitvi Romunije. Nastali so plakati o naravnih bogastvih, ljudeh, zgodovini in geografiji Romunije, njeni zastavi, izdelki in scena o slavnem grofu Drakuli, talismani iz Fimo mase, zloženke o neverjetni romunski gimnastičarki Nadii Eleni Comăneci.
Okolica šole je sedaj še lepša; oplete so zeliščne in cvetlične grede, trava je pokošena, klopi in igrala so zavarovane z premazom za les, urejen je park prijateljstva, v katerem so dobili svojo ulico hoteli za žuželke. Obnovljena je Čutna pot po kateri se bomo v toplem vremenu bosi spehodili po njenem lubju, žagovini, mahu, po velikih ter malih kamnih, mivki in palicah. Sedaj pa se še sami odpravite na potep po priloženih fotografijah.

 

Klementina Ulčnik
Pika Penko
Eva Pavšek
 

DEŽELAK Karmen
19. april 2015


<< Preglej vse novice