Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona Aškerca
Projekti - Eko šola - Eko dnevi


EKO DAN 2013

Dan ZA BOLJ ZDRAV ŽIVLJENJSKI SLOG


7. aprila je bil svetovni dan zdravja. Zdravje je še vedno ena glavnih vrednot in želja večine ljudi. Žal se njegove vrednosti zavemo šele, ko zbolimo. Prav ozaveščanju o preventivi je bil namenjen naš letošnji eko dan, ki smo ga izvedli v soboto, 6. aprila 2013. V preplet različnih delavnic smo združili dejavnosti treh projektov: Eko šola kot način življenja, Zdrava šola in Evropska vas. Delavnice z učenci smo vodili učitelji in tri zunanje sodelavke (ga. Marjana Šantej in ga. Jelka Kapun v imenu Krajevne organizacije RK, in ga. Irena Šeško iz ZD Laško).

In kaj se je dogajalo na to sobotno dopoldne?
Učenci od 1. do 5. razreda so ob različnih oblikah ustvarjanja spoznavali članico EU Estonijo, ki jo bomo 9. maja predstavili na vsakoletni prireditvi ob dnevu Evrope v Celju.

Učenci 6. in 7. razreda so svojo pozornost usmerili v gibanje in njegovem pomenu za krepitev in ohranjanje našega zdravja ter merili in primerjali srčni utrip in krvni tlak pred in po športni dejavnosti. S predstavitvijo dejavnosti humanitarne organizacije Rdeči križ pa so spoznavali njen neprecenljiv pomen ter se ozaveščali in vzgajali v duhu solidarnosti.

Učenci 8. in 9. razreda so razpravljali o vplivu prehrane na naše zdravje in o vzrokih ter posledicah nekaterih motenj hranjenja in prehranjevanja ter seveda tudi o tem, kaj lahko sami storimo za bolj zdrav način življenja.

Zadnja šolska ura pa je bila namenjena druženju in sprostitvi. V šolski telovadnici smo se pod mentorstvom Monike Randjelović učili petja pesmi Ko si srečen v estonščini, nato smo zaplesali še njihov ples, ki spominja na našega »kovtre šivati«.
Preživeli smo poučno, zanimivo in razgibano dopoldne.
 

BREČKO Franc
09. april 2013


<< Preglej vse novice