Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona Aškerca
Projekti - Eko šola - Eko dnevi


ZBIRALNE AKCIJE V ŠOLSKEM LETU 2015/2016

Tudi letos bo na šoli potekalo več zbiralnih akcij. Zbirali bomo plastične pokrovčke, odpadne tonerje, kartuše, mobitele, baterije, elektronske in električne aparate.

Izvedli bomo DVE ZBIRALNI AKCIJI zbiranja starega papirja, in sicer v mesecu oktobru za devetošolce ter aprilu za eko šolo.

Poleg teh dveh akcij bo tudi potekalo razredno zbiranje starega papirja v sodelovanju s SUROVINO Laško, ki se bo pričelo meseca januarja in zaključilo konec maja. Star papir bodo lahko učenci oz. starši dostavili v podjetje Surovina Laško, kjer se bo zbirala količina papirja za posamezen razred (starši povedo količino papirja in razred učenca). Zbrani denar bodo učenci lahko porabili za različne dneve dejavnosti.

V razredih bomo nadaljevali z ločenim zbiranjem odpadkov (papir, ostali odpadki,..).

Prav tako bomo nadaljevali z zbiranjem plastičnih pokrovčkov in pomagali društvu VESELE NOGICE, otrokom z zaostankom v razvoju na različnih področjih.


Razred, ki bo zbral največ pokrovčkov oziroma baterij, bo ob koncu šolskega leta prejel naziv EKO FRAJERJI ŠOLE in nagradno presenečenje.

V mesecu novembru bomo ponovni izvedli  akcijo PODARI IGRAČO ter tako  s skupnimi močmi polepšamo prihajajoče praznike drugim otrokom tako, da bomo zbirali igračk, knjige ali družabne igre.

Eko koordinatorji 

MEJAČ Katja
03. september 2015


<< Preglej vse novice