Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona AškercaPodružnične šole - Zidani Most - Novice


70 let šole na »Vili« in 180 let šolstva v Zidanem Mostu

V četrtek, 9. junija 2022, je bilo na Podružnični šoli Zidani Most slovesno, saj smo praznovali 70 let naše šole in obeležili tudi 180 letnico šolstva v Zidanem Mostu. V šolski avli, kjer je potekala prireditev se je poleg župana g. Zdolška, ravnateljev naše in sosednjih osnovnih šol in vrtca, predstavnikov KS, krajevnih društev, predstavnikov sveta zavoda, nekdanjih učiteljev, učencev in staršev zbralo veliko ljudi. Na slovesnosti katere rdeča nit je bila šola nekoč in danes, so se s plesom, recitacijami, igro in glasbo predstavili vsi učenci naše šole, bivši učenci in Šolski band AART.

V zgornjem nadstropju smo na ogled postavili še razstavo fotografij številnih generacij otrok, stare učne pripomočke, učbenike, zvezke in drobce iz obdobja gradnje in otvoritve šole leta 1951.

Na stojnici ob vhodu v šolo, smo ponudili drobne unikatne izdelke, ki smo jih ustvarjali pri pouku, dnevih dejavnosti in v podaljšanem bivanju. Z zbranimi prostovoljnimi prispevki bomo obogatili našo novo šolsko knjižnico, ki smo jo pridobili v tem šolskem letu.

Preko OR kode, ki so jo v posebni zloženki dobili vsi obiskovalci,  je dostopna tudi naša e-publikacija, ki smo jo izdali ob tej priložnosti.

Mirica Štaut

180-LETNICA ŠOLSTVA V ZIDANEM MOSTU - proslava

DEŽELAK Karmen
26. junij 2022

Galerija:<< Nazaj