24. sep 2017
Osnovna šola Antona Aškerca Rimske Toplice
 


Jedilnik 18. 9. – 22. 9.

   ponedeljek
18. 9.

POČITNICE
torek
19. 9.

POČITNICE
sreda
20. 9.

POČITNICE
četrtek
21. 9.

POČITNICE
petek
22. 9.

POČITNIC
DOPOLDANSKA 
MALICA
Drobnjakov namaz M
Koruzni kruh G
Paprika
Sadni čaj 
Orehov rogljič M J G
Bela kava M

Prosena kaša s
čokoladnim posipom

jabolko

Sendvič s puranjovvvvvvvvvvvv salamo in sirom G M
Voda
Slive

Pirin kruh Gvvvvvvv
Maslo in marmelada M
Mleko M
Sadje

KOSILO Pečen piščanec
Riž 
Kuhano mlado korenje
Zeljna solata
Banane 
 
Krompirjevvvvvvvvvvv golaž G
Telečja hrenovka
Koruzni kruh**G
Jogurt* M

Krem špinačna juha M Pečenka iz mletega
mesa 
GJ
Testeninska solata iz polnozrnatih testenin s papriko in koruzo GJ

Goveja juha z rezanci GJ
Govedina
Pražen krompir
Zelena solata
Mineštra s stročnicami
in zakuho GJ
Domače sadno pecivo iz polnozrnate moke GJ
Kompot
POPOLDANSKA
MALICA
Polnozrnat kruh GMO
Pečena bedra
100% jabolčni sok
 
Buhtelj GMJ
Jogurt* 

 
Pečenka iz mletega
mesa
GJ
Polbeli kruh G
100% pomarančni sok
Goveja juha z rezanci in govedino GJ
Polbeli kruh G
 

Mineštra s stročnicami in zakuho GJ
Polbeli kruh G


opomba:

Jedilnik se lahko spremeni zaradi objektivnih razlogov.
Živila označena z zeleno barvo so živila pridelana v občinah Laško in Radeče. Živila označena z * so ekološke pridelave.
Čaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda.
Sadje, zelenjava in mleko iz Šolske sheme.

Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami: • žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) - G • jajca in proizvodi iz njih - J • arašidi in proizvodi iz njih - A • zrnje soje in proizvodi iz njih - S • mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih - M • oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih - O • ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih - R • listna zelena - Z • gorčično in sezamovo seme - Gs • volčji bob - VB • žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2
Pri kruhu in pekovskem pecivu so možne sledi S,M,J,O,Se. Podrobnejše informacije o alergenih v živilih in jedeh lahko dobite v kuhinji .

Želimo vam dober tek! 


 
OŠ ANTONA AŠKERCA RIMSKE TOPLICE

Aškerčeva 1,
3272 Rimske Toplice
tel: 03 / 733 82 30
fax: 03 / 733 82 39

e-pošta
© 2009 - 2017 OŠAART - Vse pravice pridržane - Zasebnost in piškotki www.markdesign.si
Struktura strani