20. avg 2018
Osnovna šola Antona Aškerca Rimske Toplice
 


 

      Jedilnik 18.6. – 22.6.

  ponedeljek
18.6.

POČITNI

torek
19.6.

M

sreda
20.6.

POČITPRAZNIkkkk
četrtek
21.6.

POČITNICEeennekkkkee
petek
22.6.

POČITNICEeennekkk

DOPOLDANSKA
MALICA

Ovseni kruh G
Maslo in med M
Mleko M
Breskve 
 

Koruzni kruh**G
Piščančja prsa
Sadni čaj
Mešana zelenjava
Češnje

Sirova štručka GM
Sadni napitek
Mešana zelenjava

 
Koruzni kosmiči GJS
Tekoči jogurt M
Jagode
Sendviči G
Domača limonada
Mešano sadje 

 
KOSILO Golaž s koruzno polento GZS
Zelena solata
Žitna rezina GMSOJ
 
Kumarična omaka GMZ
Pire krompir M
Ribji file R
Domači jogurt s sadjem MGS
Brezmesni ričet z zelenjavo GZ
Palačinke z marmelado GMJ
Kompot 
 

Goveja juha s kašo GZJ
Čevapčiči 
Solata s paradižnikom in papriko
Kruh G
Desert MO
 

Makaronovo meso GJSZ
Zeljna solata s krompirjem
Sladoled M

 

POPOLDANSKA
MALICA

Polbeli kruh G
Pašteta
Sadni napitek 
 

Polbeli kruh G
Ribji file R
Sadni napitek
 
Palačinke z marmelado GMJ
Kompot
 

Polbeli kruh G
Čevapčiči 
Solata s paradižnikom in papriko
 
Mlečni rogljiček MGJS
Sladoled M
 

 

opomba:

Jedilnik se lahko spremeni zaradi objektivnih razlogov.
Živila označena z zeleno barvo so živila pridelana v občinah Laško in Radeče. Živila označena z * so ekološke pridelave.
Čaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda. **Kruh z manj soli.
Sadje, zelenjava in mleko iz Šolske sheme, s finančno podporo EU.

Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami: • žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) - G • jajca in proizvodi iz njih - J • arašidi in proizvodi iz njih - A • zrnje soje in proizvodi iz njih - S • mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih - M • oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih - O • ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih - R • listna zelena - Z • gorčično in sezamovo seme - Gs • volčji bob - VB • žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2
Pri kruhu in pekovskem pecivu so možne sledi S,M,J,O,Se.

Podrobnejše informacije o alergenih v živilih in jedeh lahko dobite v kuhinji.


Želimo vam dober tek!


 


 
OŠ ANTONA AŠKERCA RIMSKE TOPLICE

Aškerčeva 1,
3272 Rimske Toplice
tel: 03 / 733 82 30
fax: 03 / 733 82 39

e-pošta
© 2009 - 2018 OŠAART - Vse pravice pridržane - Zasebnost in piškotki www.markdesign.si
Struktura strani