22. apr 2018
Osnovna šola Antona Aškerca Rimske Toplice
 


 

      Jedilnik 16.4. – 20.4.

  ponedeljek
16.4.

POČITNICEeeeeffffee

torek
17.4.

POČITNICEeeeeeeffee

sreda
18.4.

POČITNICEkkkkkkkkkkkk
četrtek
19.4.

POČITNICEeennekkkkee
petek
20.4.

POČITNICEeennekkk

DOPOLDANSKA
MALICA

Ovseni kruh G
Ribji namaz R
Sadni čaj z limono
Nashi hruška 
 

Makova štručka G
Bela kava MGS
Pomaranča 
Navadni jogurt

Koruzni kruh ** G
Puranja šunka
Čaj 
Korenje
 
Mlačni riž s čokoladnim posipom MGOS
Banana 
Jabolka*  
Pirin kruh* G
Kisla smetana – cimet M
Čaj 
Mešano sadje
  
KOSILO Cvetačna kremna juha GMZ
Naravni puranji zrezki v omaki Z
Svaljki GJM
Zelena solata s koruzo G
Špinačna juha MGZ
Drobne testenine z mesno-zelenjavno omako GJZ
Pesa v solati
 
Pire krompir M
Čufti v paradižnikovi omaki GZ
Domače pecivo GSOM

 
Golaž s koruzno polento GSZ
Mešana solata
Orehov štrukeljček GOMS
 

Krepka zelenjavna juha GZ
Ajdovi štruklji s skuto in drobtinami na maslu GMJ
Kompot

POPOLDANSKA
MALICA

Drobne testenine z mesno-zelenjavno omako GJZ

100% pomarančni sok
Polbeli kruh G
Maslo in marmelada M
 
Naravni puranji zrezki v omaki Z
Svaljki GJM
 

Jogurt 
Orehovi štrukeljčki GOMS

 
Ajdovi štruklji s skuto in drobtinami na maslu GMJ
Kompot 
 

 

opomba:

Jedilnik se lahko spremeni zaradi objektivnih razlogov.
Živila označena z zeleno barvo so živila pridelana v občinah Laško in Radeče. Živila označena z * so ekološke pridelave.
Čaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda. **Kruh z manj soli.
Sadje, zelenjava in mleko iz Šolske sheme, s finančno podporo EU.

Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami: • žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) - G • jajca in proizvodi iz njih - J • arašidi in proizvodi iz njih - A • zrnje soje in proizvodi iz njih - S • mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih - M • oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih - O • ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih - R • listna zelena - Z • gorčično in sezamovo seme - Gs • volčji bob - VB • žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2
Pri kruhu in pekovskem pecivu so možne sledi S,M,J,O,Se.

Podrobnejše informacije o alergenih v živilih in jedeh lahko dobite v kuhinji.


Želimo vam dober tek!


 


 
OŠ ANTONA AŠKERCA RIMSKE TOPLICE

Aškerčeva 1,
3272 Rimske Toplice
tel: 03 / 733 82 30
fax: 03 / 733 82 39

e-pošta
© 2009 - 2018 OŠAART - Vse pravice pridržane - Zasebnost in piškotki www.markdesign.si
Struktura strani