Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona Aškerca
AKTUALNO


Izvajanje pouka od ponedeljka, 9. 11. 2020, dalje

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport je na podlagi 104. člena Zakona o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19 (Uradni list RS, št. 152/20) izdala sklep, s katerim je zaradi še vedno zelo resne epidemiološke situacije in izvajanja ukrepov za preprečitev širjenja virusa COVID-19 določila, da se bo od 9. 11. 2020 dalje vzgojno-izobraževalno delo v šolah za vse učence izvajalo na daljavo.

Spoštovani starši, dragi učenci,
ponovno smo se znašli v okoliščinah, ki zahtevajo od vseh nas dodatni napor. Učitelji smo učence v mesecu septembru in oktobru seznanili z delom v spletnih učilnicah in jih opremili z dodatnimi znanji. Zavedamo se pomena dvosmerne komunikacije, zato spodbujamo uporabo videokonferenc, predvsem pri razlagi nove snovi. Delo na daljavo je za učence od 6. do 9. razreda steklo že pred jesenskimi počitnicami, od 9. 11. 2020 bo izobraževanje na daljavo potekalo za vse učence. Učitelji bodo glede na starostno skupino otrok prilagodili način dela in znotraj dogovorjenih komunikacijskih kanalov na ravni šole (komunikacije eAsistent, videokonferenčni sistem Zoom, e-pošta) poiskali najboljše rešitve.

Učenci naj pri svojem delu upoštevajo urnik, zlasti od 6. do 9. razreda (videokonference ob dogovorjeni uri). Redno naj opravljajo svoje šolske obveznosti, učitelji oz. razredniki so za informacije o opravljenih obveznostih in sodelovanju pri pouku na voljo ob dogovorjenih urah. Komunikacija v času pouka na daljavo je zelo pomembna, zato nas o morebitnih težavah obvestite, prav tako vas bomo obveščali tudi z naše strani.
Še naprej spremljajte obvestila na spletni strani šole.

Andrej Podpečan, ravnatelj

DEŽELAK Karmen
06. november 2020

Priponke:<< Preglej vse novice