Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona AškercaAKTUALNO


OBMOČNA REVIJA PEVSKIH ZBOROV - POMLADNA PREPEVANJA

V torek, 26. marca, je Kulturni center Laško gostil Območno revijo otroških in mladinskih pevskih zborov. Nastopali so zbori iz Laškega in Radeč ter naša šolska zbora: Otroški pevski zbor Sončki in Mladinski pevski zbor Žarek.

S svojo raznoliko izbiro glasbenih žanrov in stilov sta naša zbora obogatila program, ki je obsegal bogat spekter glasbenih izrazov. Otroški pevski zbor Sončki je Jasna Koritnik z besedami predstavila takole: »Lani naš trud komisija je opazila, goro zlata, priznanj in nagrad podelila. Majčkeno važni in ponosni kot strela, se spet veselimo, da bo naša pesem donela. /…/ Fino povezani in skupaj s 'tršico', želimo pokazat, da sodimo v špico.« In res, pričakovanja so bila več kot izpolnjena.

Njihova prva pesem, ljudska "Čuk se je oženil", je bila tokrat predstavljena v sveži preobleki, pri čemer so izvedbo obogatili Tinkara Horjak na violini in gospod Dejan Jakšič na klavirju. Druga pesem nas je podučila o vseobsegajoči moči TV reklam - nekaj, kar nagovarja vse generacije, od dedkov do tet in mam. Vrhunec večera je predstavljala pesem "Junak", kjer so se besede Toneta Pavčka v glasbo prelile s pomočjo Tineta Beca. Združitev glasbene spremljave z uporabo telesnih tolkal je prinesla svežino na pevske odre in predstavljala pravo novost v pevski izvedbi.

Tako so naši mladi pevci in pevke ne le pokazali svoje izjemne glasbene sposobnosti, ampak tudi ustvarjalnost in inovativnost, ki presegajo običajne pevske izvedbe. Njihov nastop je še enkrat več dokazal, kako glasba združuje, navdihuje in premika meje. Zbor se bo 14. maja predstavil na državnem tekmovanju v Zagorju.

Po petletnem premoru so se na odru ponovno predstavili člani Mladinskega pevskega zbora Žarek, ki so letos v svoje vrste sprejeli talentirane petošolce. »Za začetek eno ljudsko skupaj izštejmo, kaj želimo otrokom in Zemlji pa skozi glasbo povejmo. Za konec se še na nebotičnik povzpnimo in … pssst, zdaj pa tiho, mi že na oder hitimo!« se je glasila napoved njihovih skladb. Tudi ti glasovi niso razočarali občinstva in komisije, ki je sklenila, da je skrajni čas, da se predstavijo na regijskem tekmovanju.

Ob tej izjemni priložnosti želimo izraziti našo globoko zahvalo vsem, ki so prispevali k uspešni izvedbi dodatnih vaj: neizmerno smo hvaležni za potrpežljivost naših učiteljev in neprecenljivo požrtvovalnost naših učencev. Posebna zahvala gre Jasni Koritnik za njene ustvarjalne rime, ki so obogatile najavo naših zborov, ter gospodu Dejanu Jakšiču in Tinkari Horjak za njuno izvrstno glasbeno spremljavo.

Posnetek nastopov si lahko ogledate na spodnji povezavi:
https://www.youtube.com/watch?v=85L_vVY-GrE&t=5s

Zborovodkinja Alenka Štigl

Avtorica fotografij je Maja Skrbinek


 

DEŽELAK Karmen
02. april 2024

Galerija:<< Nazaj    Preglej vse aktualne novice