Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona Aškerca
AKTUALNO


DRŽAVNO TEKMOVANJE 12. SLOVENSKE GLASBENE OLIMPIJADE

V soboto, 4. marca 2023, je na Univerzi v Ljubljani, Akademiji za glasbo potekalo državo tekmovanje 12. slovenske glasbene olimpijade, ki je ga je udeležilo 58 osnovnošolskih tekmovalcev. Našo šolo je zastopal glasbenik Maj Kovačič.

Tekmovanje je potekalo čez ves dan. V dopoldanskem delu so tekmovalci opravili pisni preizkus,  se predstavili s petjem skladbe ter a-vista petjem. Maj je zapel slovensko pesem Miroslava Vilharja Po jezeru in strokovno žirijo s svojo interpretacijo navdušil ter prejel vse možne točke. Prav tako se je odlično izkazal pri a-vista petju, kjer je prav tako usvojil vse točke. V popoldanskem delu pa so se tekmovalci predstavili z nastopom svoje lastne skladbe. Maj je v ta namen napisal skladbo The fary tale for her , za dva klarineta in klavir. Koncertni del se je odvijal v prestižni dvorani Jurija Batetta. Maj je s svojo krstno izvedbo lastne  skladbe prav tako navdušil tričlansko strokovno komisijo skladateljev treh generacij.

Ob koncu dneva so sledili še rezultati. Maj Kovačič se je odlično predstavil v vseh treh sklopih tekmovanja in prejel ZLATO PRIZNANJE na državnem tekmovanju 12. slovenske glasbene olimpijade in se povzpel na 7. mesto v državi.

Maju iskreno čestitamo in želimo še obilo uspehov na začrtani glasbeni poti.

Mentorica Alenka Štigl

 

 

 

 

DEŽELAK Karmen
08. marec 2023


<< Nazaj    Preglej vse aktualne novice