Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona Aškerca
AKTUALNO


Občinsko in področno šolsko tekmovanje v odbojki

V torek, 14. 12. 2022, je bilo v dvorani PŠ Primoža Trubarja Laško v Debru izvedeno občinsko tekmovanje v odbojki za deklice in dečke letnik 2008 in mlajši. Tekme so se igrale po pravilih OZS do zmage v dveh nizih, pri čemer je bila pri igri deklic mreža na višini 218 centimetrov, pri igri dečkov pa na višini 224 centimetrov. Učenke OŠ Antona Aškerca Rimske Toplice so po zelo napetem prvem nizu prevladale v drugem nizu, in skupaj zmagale z 2:0 v setih. Pri dečkih so bili vsi trije nizi zelo napeti, na koncu pa so v tretjem nizu prevladali učenci iz Rimskih Toplic. Obe ekipi sta napredovali v področni del tekmovanja.

Področni del tekmovanja v odbojki za deklice letnik 2008 in mlajše je bil izveden v torek, 20. 12. 2022, v dvorani OŠ Šempeter v Savinjski dolini. Tekmovanje je bilo organizirano na turnirski sistem, kjer najboljši ekipi nadaljujeta na državni nivo tekmovanja. Sodelovalo je sedem ekip. Dekleta OŠ AA Rimske Toplice so najprej odigrala tekmo proti favorizirani ekipi OŠ Braslovče, in izgubila z 0:2 v nizih, nato pa še proti OŠ Frana Kranjca, kjer so v bolj izenačeni tekmi prav tako izgubile z 0:2 v nizih. Na državni nivo tekmovanja sta napredovali ekipi OŠ Braslovče in OŠ Šempeter v Savinjski dolini. Na koncu so dekleta zasedla mesta od 5 do 7.

Področni del tekmovanja v odbojki za dečke letnik 2008 in mlajši je bil izveden v četrtek, 23. 12. 2022, v dvorani OŠ Braslovče. Tekmovanje je bilo organizirano na turnirski sistem, kjer najboljši ekipi nadaljujeta na državni nivo tekmovanja. Sodelovalo je sedem ekip. Fantje so najprej odigrali tekmo proti ekipi OŠ Rogaška Slatina in izgubili z 0:2 v nizih, nato pa še proti OŠ Šempeter v Savinjski dolini, ki je bila v prvem delu zelo izenačena. A na koncu so prevladale izkušnje OŠ Šempeter, in učenci OŠ AA Rimske Toplice so izgubili z 0:2 v nizih. Na koncu so zasedli mesta od 5 do 7. Na Državni nivo tekmovanja sta napredovali ekipi OŠ Braslovče in OŠ Lava.

Vsem sodelujočim iskrene čestitke za udeležbo!

 

Mentor
Matej Senica

 

 

 

DEŽELAK Karmen
12. januar 2023


<< Nazaj    Preglej vse aktualne novice