Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona Aškerca
AKTUALNO


Nagovor predsednika sveta staršev

Spoštovani učenci, cenjeni starši!

Dovolite mi, da se v tem obdobju, ki pomeni za vse nas nekaj posebnega, vključim tudi jaz in vam namenim par vzpodbudnih besed. V deželi se prebuja zgodnja pomlad, vse brsti in komaj čaka, da zacveti v vsej svoji lepoti. A žal je s pomladjo v deželo prišel tudi virus, ki je poskrbel, da nič več ni tako kot je bilo. Med ostalim so se morala zapreti tudi šolska vrata in utihnil je šolski zvonec. A to ne pomeni, da je prišel čas počitnic, temveč novo obdobje na katerega se moramo vsi, tako otroci, starši kot učitelji nekako prilagoditi v vsesplošno korist.

Sprejeti moramo navodila in spoštovati trud državnih institucij in šolskega sistema. V teh dneh, ko se vse nekako umirja, mnogo ljudi dela na robu svojih zmogljivosti. Mnogo truda pa ogromno pedagoških delavcev te dni vlaga tudi v novo obliko izobraževalnega sistema, ki ga želijo vzpostaviti v prihodnjih dneh. Zato spoštovani učenci, vaša temeljna naloga je, da se učite, naloga nas staršev pa, da vzgajamo. Pošteno in prav je, da se vsi skupaj v dani situaciji poenotimo, stopimo skupaj, se vedemo družbeno odgovorno in vsak po svojih najboljših močeh pripomoremo k umiritvi razmer in izboljšanju situacije.

Slovenci znamo v težkih trenutkih stopiti skupaj, si pomagati in bodriti drug drugega. Zato želim in verjamem, da nam tudi tokrat uspe, ko smo zopet na preizkušnji. Ta plemenitost, ki se razvije v takih situacijah, naj spremlja slovenski rod in naj v njem tudi ostane.

Spoštovani učenci in starši, vse dobro vam želim, ostanite zdravi, skrbite zase, vedite se odgovorno ter pomagajte drug drugemu po svojih zmožnostih.

V upanju in želji po nekem normalnem življenju, kjer bo marsikaj drugače kot je bilo, vas lepo pozdravljam.

 

Florjan Klopčič, predsednik sveta staršev 

KLANČAR Dušanka
22. marec 2020


<< Preglej vse novice