Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona Aškerca
AKTUALNO


ŠOLSKA KNJIŽNICA SE SELI NA SPLET!

V času, ko šola pouk izvaja na daljavo, se tudi naša knjižnica seli na splet.
Šolska knjižnica na spletu je knjižnica v malem, namenjena je šolarjem vseh starosti.

V dneh, ko doma ne smete zapuščati, imate veliko prostega časa, ki ga lahko izkoristite za branje, tudi knjig za bralno značko. Zavedamo se, da težko pridete do knjig, zato vas spodbujamo k branju e-knjige. Odločile smo se, da lahko letos zaradi posebnih okoliščin pri bralni znački poveste več knjig po izbiri, kot smo se dogovorili ob začetku šolskega leta.

Za najmlajše smo knjižničarke pripravile povezave do zanimivih krajših vsebin. Starejšim učencem in mlajšim ob pomoči staršev pa predlagamo obisk spletnih strani Digitalne knjižnice Slovenije (dLib) in Wikivir. V okenček »Iskanje po dLibu ali Wikiviru« vpišite naslov knjige, besedila ali pa ime in priimek avtorja in spletna stran vam bo sama ponudila zadetke. Odprla se vam bo možnost iskanja različnih literarnih del, ki jih lahko berete s pomočjo računalnika. Podobno lahko z iskalnikom brskate po Digitalni knjižnici Slovenije.

Za učenci, ki želite brati v angleščini, smo pripravile povezave za dostop do knjig v angleščini za vse starosti. 

Vsem nadobudnim bralcem, ki komaj čakajo, da začnejo z branjem klasičnih knjig, pa priporočamo, naj si v času, ko so doma, izdelajo knjižno kazalko. Nekaj idej za izdelavo in spodbudo lahko najdete na spodnjih povezavah. Ne pozabite, najboljše ideje pa vedno najdete v svoji domišljiji, le lotite se izdelovanja. Ko se vrnemo med šolske klopi, bomo v knjižnici pripravili razstavo kazalk, ki jih boste v tem času izdelali.

In ne pozabite – branje knjig vas bo vedno in povsod zabavalo. Z dobro knjigo nikoli ne bo dolgčas!

Ostanite zdravi.

Vaše knjižničarke

KNJIŽNICA - UČBENIKI - eKNJIŽNICA

DEŽELAK Karmen
17. marec 2020


<< Preglej vse novice