Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona Aškerca
AKTUALNO


Ogled predstave "Mali princ"

18. 12. obeležujemo mednarodni dan migrantov. Mednarodni dan migrantov zaznamujemo od leta 2000, 18. december pa je bil izbran za ta dan v spomin na sprejetje Mednarodne konvencije o zaščiti pravic delovnih migrantov in članov njihovih družin v letu 1990.
V skladu z definicijo Mednarodne organizacije za migracije (IOM) so migranti vsi ljudje, ki zapustijo svoj domači kraj - ne glede na razlog, trajanje in ali to storijo prostovoljno ali neprostovoljno. Na svetu je v letu 2019 po ocenah IOM živelo okoli 272 milijona migrantov, kar je 51 milijonov več kot leta 2010.
V Sloveniji je okrog 250.000 priseljencev, iz Slovenije pa se izseli vsako leto od 8.000 do 13.000 prebivalcev v želji po boljšem življenju. V iskanju novih priložnosti naletijo na številne prepreke in jim ni lahko.
Da bi obečležili ta dan smo si učenci predmetne stopnje ogledali predstavo Mali princ. Tudi glavni junak se je napotil v nov svet v iskanju rešitve in novih spoznanj. Člani Društva za boljši svet iz Maribora so nam zaigrali priredbo igre. Z aktualizacijo so nam pričarali vpogled v nesmiselnost lastnih življenjskih praks.

KLANČAR Dušanka
29. december 2019

Galerija:

photo_albumMali princ<< Preglej vse novice