Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona Aškerca
AKTUALNO


DAN ODPRTIH VRAT SLOVENSKEGA GOSPODARSTVA

Dan odprtih vrat je vseslovenski enodnevni dogodek, ko slovenska podjetja odprejo svoja vrata in obiskovalcem predstavijo delovne procese, naravo in pogoje dela v realnem okolju.
DAN ODPRTIH VRAT SLOVENSKEGA GOSPODARSTVA bo potekal 28. novembra 2019 ob 16.30 uri v vseh podjetjih, ki jih boste našli na tem mestu.
http://www.odkrijsvojtalent.si/
Prijave za obisk podjetij se odprejo 4. novembra 2019 in so odprte do zapolnitve mest v podjetjih. Prijavite se individualno (učenec in spremljevalec-starš).

Zakaj Dan odprtih vrat?

Ko se v različnih življenjskih obdobjih odločamo za izbiro poklica, se znajdemo pred zahtevno nalogo. Poklicev ne poznamo dovolj dobro, da bi se odločali na podlagi interesov in lastnih potencialov. Še posebej se je težko odločiti za poklice, ki so našim očem bolj skriti in jih sploh ne poznamo. Zbiranje informacij v podjetjih, opazovanje in razgovori z zaposlenimi, so izjemnega pomena. Dan odprtih vrat je namenjen prav temu. Gospodarstvo želi približati obiskovalcem številne poklice, ki jih ne poznamo dovolj, da bi se v njih »prepoznali« in si zagotovili uspešno šolanje in zaposlitev, kjer bomo zadovoljni.

Vrata odpira 108 slovenskih podjetij v vseh regijah in na področjih dejavnosti:

Elektrotehnika; energetika; gostinstvo in turizem; gradbeništvo; informacijske tehnologije;  kemija in farmacija; kmetijstvo in živinoreja; komunala; kovinarstvo in strojništvo; kovinski materiali in nekovine; lesarstvo in gozdarstvo; mizarstvo in lesarstvo; papirništvo in tisk; promet in logistika; strokovne, znanstvene in tehnične dejavnosti; tekstil, usnje in predelava; trgovina, prodaja in trženje.

DEŽELAK Karmen
06. november 2019


<< Preglej vse novice