Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice
Osnovna šola Antona Aškerca
Rimske Toplice

Osnovna šola Antona Aškerca
AKTUALNO


MLADA POEZIJA

Mlada poezija je prireditev, ki jo Kulturno društvo Anton Aškerc Rimske Toplice v sodelovanju z z Vrtcem   Laško – Enota Rimske Toplice,  v letošnjem letu tudi v sodelovanju z Osnovno šolo Antona Aškerca Rimske Toplice,  že šesto zapored v prireja na Globokem, rojstnem kraju Antona Aškerca.

V četrtek, 22. 5. 2019, smo se tako pri Aškerčevem obeležju na Globokem, na mestu, kjer naj bi nekoč stala rojstna hiša našega velikega pesnika balad in romanc Antona Aškerca, zbrali  učenci naše šole, otroci Vrtca Rimske Toplice, člani KD Antona Aškerc, starši, krajani Globokega ter ostali ljubitelji poezije. Učenci naše šole so  ob spremljavi na kitaro recitirali Aškerčevo pesem Lipa ter pesmi, ki so jih spesnili učenci sami.
Vreme nam je bilo naklonjeno, druženje pa prijetno in sproščeno.

Neža, Nika, Klarisa, Julija, Anita, Katarina in  Dominik, hvala vam za čas, ki ste si ga vzeli, in s tem pripomogli delček k ohranjanju kulturne dediščine, ter s tem pokazali, kaj vse znate in zmorete.

Spoštovani starši, iskrena hvala tudi vam, da ste omogočili otrokom sodelovanje na prireditvi in  preživeli čas v naši družbi.

Janja Holcer, mentorica

DEŽELAK Karmen
05. junij 2019


<< Preglej vse novice