24. jun 2018
Osnovna šola Antona Aškerca Rimske Toplice
 

NARAVOSLOVNI DAN PO TREPETIKLJEVI POTI 28. 5. 2018


V ponedeljek, 28. 5. 2018,  smo se učenci 1. a in 2. a  odpravili v gozd pod Stražnikom. Pri izvedbi naravoslovnega dne so kot vodje skupin sodelovali, učenci predmetne stopnje, 7. a, 8. a in 8. b razreda. Skupaj se je naravoslovnega dne udeležilo 36 učencev razredne stopnje in 23 učencev predmetne stopnje.

Pred štirimi leti smo želeli gozdni učni poti dati drugačen značaj. Medse smo sprejeli gozdnega škrata Trepetiklja, ki straši v gozdovih pod Stražnikom. Zamislili smo si ga kot lik, ki buri domišljijo, zabava, razveseljuje, preseneča.
Ker je naša šola tudi eko šola, je bilo prav da postane gozdni škrat naravovarstvenik, ki otroke in odrasle na skrivnosten način poučuje o naravi, jih hkrati uči o pravilnem obnašanju v gozdu, buri domišljijo in spodbuja ustvarjalnost.
Starejši učenci vsako leto  vodijoi svojo skupino učencev razrednje stopnje po Trepetikljevi poti in skupaj rešujejo naloge v obliki knjižice.
Pri tem učenci urijo voditeljske veščine, krepijo čut za sočloveka, spoznavajo gozd in prebujajo lastno domišljijo. Starejši učenci s ponosom prevzamejo odgovornost za mlajše učence. Tudi letos je bilo tako. Trepetikelj nam je odkril marsikatero gozdno skrivnost, mi pa smo sicer z glasno dobro voljo pregnali vse morebitne malo večje gozdne prebivalce, vseeno pa smo spoštljivo raziskovali gozd in ga zapustili v takšnem stanju kot smo ga našli.

Mentorica Dušanka KlančarDodano: 30. maj 2018 , dodal: KLANČAR Dušanka   


 
OŠ ANTONA AŠKERCA RIMSKE TOPLICE

Aškerčeva 1,
3272 Rimske Toplice
tel: 03 / 733 82 30
fax: 03 / 733 82 39

e-pošta
© 2009 - 2018 OŠAART - Vse pravice pridržane - Zasebnost in piškotki www.markdesign.si
Struktura strani