22. jul 2018
Osnovna šola Antona Aškerca Rimske Toplice
 

TURIZMU POMAGA LASTNA GLAVA


Festival Turizmu pomaga lastna glava se je za leto 2018 poslovil z zaključno tržnico, ki se je odvijala v Mercator centru Maribor Tabor. Na zaključni tržnici se je družilo 29 osnovnih šol, ki so prejele skupna zlata ali posebna zlata priznanja na regijskih tržnicah. Učenci so še enkrat predstavili svoje ideje za oživitev lokalnega turizma na temo Kultura in turizem, ki je učence spodbujala, da raziščejo kulturno dediščino svojega kraja, ovrednotijo pomen ohranjanja dediščine in s pridobljenim znanjem oblikujejo nove turistične proizvode.

Ker so se predstavljale šole iz vseh slovenskih regij, je bilo za učence in mimoidoče obiskovanje inovativnih stojnih posebej zanimivo in poučno doživetje. Učenci so obiskovalce in ocenjevalno komisijo informirali o znamenitostih svojih krajev in predstavljali svoje ideje, kako jih turistično tržiti.
Tržnica je za učence bila tudi tekmovalnega značaja, saj so se potegovali za posebna zlata priznanja in zanimive nagrade, ki so jih prispevali sponzorji. Podeljenih je bilo 14 posebnih zlatih priznanj in 17 nagrad.

Naša šola je s svojo postavitvijo in programom Kartuzija Jurklošter – zavetje ljubezni, osvojila zlato priznanje za prilagojen program ljudem s posebnimi potrebami ter izžrebala izlet na domačijo Miška Kranjca in ogled Prekmurja.
Jure Palčnik se je pri promociji stojnice in projekta še posebej izkazal, saj mu je štiričlanska komisija poselila zlato priznanje za najboljšega promotorja na stojnici.
Družbo so mu delali še Ines Blatnik, Ina Majda Knez, Klarisa Kostič Lesjak, Monika Kunšek,
Julija Pavšek, Tjaša Ulčnik, Andraž Gorišek, Klemen Kandolf, Mia Koritnik.

Iskrene čestitke, mentorici Nuša Ocvirk in Jasmina Oblak
 Dodano: 24. april 2018 , dodal: OBLAK Jasmina   


 
OŠ ANTONA AŠKERCA RIMSKE TOPLICE

Aškerčeva 1,
3272 Rimske Toplice
tel: 03 / 733 82 30
fax: 03 / 733 82 39

e-pošta
© 2009 - 2018 OŠAART - Vse pravice pridržane - Zasebnost in piškotki www.markdesign.si
Struktura strani