21. maj 2018
Osnovna šola Antona Aškerca Rimske Toplice
 

OBISK IZ AVSTRALIJE


Wayne, Leanne, Leticia, Siara in Jarryn – imena, ki so nam povsem tuja in lahko bi rekli, da za vse izmed nas na prvi pogled povsem nepomembna. Vemo pa, da so na svetu ljudje, pri katerih imajo ta imena poseben pečat, in ena izmed njih je tudi učenka naše šole.
V ponedeljek, 16. 4. 2018, so nas na šoli obiskali sorodniki šestošolke Katje, ki se je pred slabima dvema letoma iz daljne Avstralije preselila k nam v Slovenijo. Najmanjši kontinent na svetu ponuja številne naravne in kulturne zanimivosti, živalske in rastlinske vrste, ki veljajo za avtohtone, pestro in raznoliko pokrajino ter mnogo naravnih bogastev.
Z velikim veseljem so Mojca, Tjaša in Andraž – dobri poznavalci sporazumevanja v angleškem jeziku – naše goste popeljali po šoli, jim pokazali šolske prostore in okolico ter jim na kratko predstavili delovanje naše šole in naš šolski sistem, ki se bistveno razlikuje od avstralskega.
Kadar se srečamo ljudje dveh tako različnih kultur, kot sta slovenska in avstralska, nikoli ne zmanjka besed za pogovor, s čimer smo se strinjali vsi navzoči.
Naše druženje je bilo nadvse prijetno, zabavno in hkrati tudi poučno. Morda pa se kdaj še snidemo in tako ohranimo naše vezi, gradimo prijateljstvo ter medkulturno sodelujemo.

Janja Holcer
 Dodano: 23. april 2018 , dodal: DEŽELAK Karmen   


 
OŠ ANTONA AŠKERCA RIMSKE TOPLICE

Aškerčeva 1,
3272 Rimske Toplice
tel: 03 / 733 82 30
fax: 03 / 733 82 39

e-pošta
© 2009 - 2018 OŠAART - Vse pravice pridržane - Zasebnost in piškotki www.markdesign.si
Struktura strani