14. dec 2017
Osnovna šola Antona Aškerca Rimske Toplice
 

DRUGOŠOLCI KUHAMO


V okviru predmeta spoznavanje okolja smo si z drugošolci ogledali vrt in njivo v bližini naše šole. Spoznali smo razliko med njima, delo na vrtu in polju, jesenka opravila, se pogovarjali o rastlinah in živalih, ki jih tam najdemo ... Da je zelenjava, ki jo pridelamo sami doma najboljša, ni bilo nobenega dvoma. Tako smo se z učenci dogovorili, da vsak prinese v šolo kakšno vrsto zelenjave, ki so jo pridelali pri njih doma, saj bomo iz nje skuhali zelenjavno juho.

Z učenci smo odšli v gospodinjsko učilnico, kjer smo se razdelili v tri skupine. Zelenjava je bila namreč raznovrstna, bilo je je veliko, zato sem sklenila, da bomo pripravili tri različne zelenjavne juhe: porovo juho, juho iz hokaido buče in mešano zelenjavno juho. Učenci so dobili recepte. Pripravili so si potrebno zelenjavo in prebrali postopek dela. Začelo se je umivanje, lupljenje, rezanje in kasneje še mešanje, pasiranje, pomivanje, brisanje. Nestrpno so čakali, kdaj bodo juhe lahko poskusili, saj je med pospravljanjem gospodinjske učilnice prav lepo dišalo.

V matični učilnici smo si nato pripravili pogrinjke. Vsak si je vzel toliko juhe, kot je želel. Vsi, prav vsi, so poskusili vse tri juhe, ki smo jih pripravili. Večina učencev pa je vse tudi pojedla. Zadovoljstvo v njihovih očeh, ker so jedli jedi, ki so jih sami pripravili, je bilo veliko. In juhe so bile seveda boljše kot doma.
 Dodano: 28. november 2017 , dodal: TRKAJ Klara   


 
OŠ ANTONA AŠKERCA RIMSKE TOPLICE

Aškerčeva 1,
3272 Rimske Toplice
tel: 03 / 733 82 30
fax: 03 / 733 82 39

e-pošta
© 2009 - 2017 OŠAART - Vse pravice pridržane - Zasebnost in piškotki www.markdesign.si
Struktura strani