Ponedeljek 25.03. |
Torek 26.03. |
Sreda 27.03. |
Četrtek 28.03. |
Petek 29.03. |
|
DOPOLDANSKA MALICA |
Ovseni kruh (1a, 1b) |
Mlečni zdrob (1a, 7) |
Polbeli kruh (1a) |
Črni kruh (1a) |
Mlečni rogljič (1a, 7) |
KOSILO |
Porova juha (9) |
Goveja juha z |
Juha iz kolerabe (9) |
Goveji golaž (1a, 9) |
Juha z zakuho (1a, 3, 9) |
POPOLDANSKA MALICA | Porova juha (9) |
Makovka (1a, 7) |
Grisini (1a) |
Sadna skuta (7) |
Sirova štručka (1a, 7) |
Ovseni kruh (1a, 1b)
Šunka
Rezina sira (7)
Kisla kumara
Čaj z limono
Porova juha (9)
Makaronovo
meso (1a, 3, 9)
Zelena solata
s čičeriko
Porova juha (9)
Mlečni zdrob (1a, 7)
Čokoladni
posip (6, 7, 8)
Melona
Goveja juha z
zakuho (1a, 3, 9)
Krompirjev pire
Špinača (9)
Govedina
Makovka (1a, 7)
Polbeli kruh (1a)
Jajčni namaz (3, 7)
Rezina sveže paprike
Čaj
Juha iz kolerabe (9)
Zelenjavno mesna
lazanja (1a, 3, 7, 9)
Kitajsko zelje v solati
Grisini (1a)
Sadni napitek
Črni kruh (1a)
Zeliščni namaz (7)
Ribano korenje
Sadni čaj
Goveji golaž (1a, 9)
Koruzna polenta
Sadna skuta (7)
Sadna skuta (7)
Mlečni rogljič (1a, 7)
Pomaranča
Zeliščni čaj
Juha z zakuho (1a, 3, 9)
Krompir z blitvo
File ribe v koruzni srajčki
Čokoladno
presenečenje
Sirova štručka (1a, 7)
Jedilnik se lahko spremeni zaradi objektivnih razlogov. Čaji so nesladkani. Pri vseh obrokih je na voljo voda in kruh.
Živila označena z zeleno barvo so živila pridelana v občinah Laško in Radeče. Živila označena z * so ekološke pridelave.
**Kruh z manj soli. Sadje, zelenjava in mleko iz Šolske sheme s finančno podporo EU.
Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami:
1 • žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) –
3 • jajca in proizvodi iz njih –
4 • ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih –
5 • arašidi in proizvodi iz njih –
6 • zrnje soje in proizvodi iz njih –
7 • mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih –
8 • oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih –
9 • listna zelena –
10 • gorčično seme –
11 • sezamovo seme –
12 • žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2
13 • volčji bob –
Pri kruhu in pekovskem pecivu so možne sledi 1, 3, 6, 7, 8, 13